Vaalipostia / Suvi Helanen: Luottamushenkilöt ovat tärkeässä roolissa

”Seurakuntavaalien teemaan sisältyy myös keskustelun herättelyä tavoitteista, joilla turvata seurakuntien tulevaisuutta. Ilahtuneena koen teeman viestivän siitä, että tulevaisuus tehdään nyt”, kirjoittaa Oulunsalossa ehdolla oleva Suvi Helanen.

Vuoden 2022 seurakuntavaalien teema on ”Uskottu, toivottu, rakastettu”. Useita kausia seurakunnassa päättäjänä ja vapaaehtoisena toimineena pidän teemaa erityisen puhuttelevana, kauniina ja inhimillisen lämpimänä.

Teemaan sisältyy myös keskustelun herättelyä tavoitteista, joilla turvata seurakuntien tulevaisuutta. Ilahtuneena koen teeman viestivän siitä, että tulevaisuus tehdään nyt; että yhdessä voimme olla vahvoja yksinäisyyttä vastaan ja että ajassamme kuuluu edelleen myötätunnon ja armollisuuden ääni: jokainen voi tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on –myös erilaisia mielipiteitä omaavana.

Teemaan uskoen oli helppo asettua edelleen ehdolle hakemaan luottamusta seurakuntalaisten edustajana ja antamaan osaamisensa yhteiseen käyttöön.

Luottamushenkilöillä on tärkeä rooli seurakunnissa, mm. määrärahoja, eri työaloja sekä henkilöstöä ja kiinteistöjä koskevissa päätöksissä. Antaessasi äänesi seurakuntavaaleissa, lähetät luottamuksen kera ehdokkaan edustamaan sinua ja läheisiäsi tuohon rooliin.

Seurakunnan luottamuselimissä määritetään tavoitteet ja suunta, jota kohden seurakuntaa halutaan viedä, miten seurakunnan tulee näkyä ja kuulua osana yhteiskuntaa ja sen eri yhteisöjä, miten seurakuntatyötä kehitetään sen eri työaloilla: diakoniassa, sielunhoidossa, lapsi- ja nuorisotyössä, lähetystyössä, kiinteistötoimessa, hautaustoimessa ja erityispalveluissa.

Kokemuksesta tiedän, että sitä paremmin seurakunta ja kuntayhtymä yhteisönä pärjää ja pitää jäsenet mukanaan, mitä vahvemmin koko seurakunnan henkilöstö, päättäjät ja vapaaehtoiset kulkevat yhdessä samaan suuntaan sekä toimivat ajassa ja tulevaisuutta ennakoiden.

SUVI HELANEN
Katse
Oulunsalon seurakunta

=> Anna palautetta Suvi Helasen tekstistä täällä

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää