Oulun seurakunnat jakavat Lasten Raamattuja neljävuotiaille

Raamattujen lahjoittamisesta aloitteen tehnyt Hanna Aho uskoo kirjan olevan tervetullut lahja.

Oululainen Hanna Aho muistaa, kuinka hänen Tampereella asuva kummipoikansa sai 7–8 vuotta sitten seurakunnaltaan Lasten Raamatun.

– Vilkas pikkupoika ei malttanut keskittyä muihin kirjoihin, mutta Raamatusta tuli hänen lempikirjansa, Aho kertoo.

– Itse olen viime vuosina ostanut kummilapsilleni Kodin kuvaraamattuja ja ne ovat olleet tykättyjä.

Esimerkkien innoittamana Oulun seurakuntien kirkkovaltuustossa istuva Aho teki aloitteen, jossa toivoi seurakuntien jakavan lasten Raamattuja yhtymän alueella asuville viisivuotiaille.

Aloite meni läpi ja seurakuntayhtymä hankkii pian 2 000 kappaletta Lasten Raamattuja. Niitä jaetaan seurakuntien järjestämillä nelivuotissynttäreillä ja muissa kohtaamistilanteissa.

Vanhoillislestadiolaisesta taustasta tulevalle Aholle Raamatun tekstit ovat olleet aina tuttuja, vaikka itse hän luki kyseisen kirjan ensimmäistä kertaa kolmekymppisenä.

– Se oli uskoa vahvistava kokemus, hän kuvailee.

 

Lastenkirjallisuus on minulle pakopaikka.

 

Aho on tekemisissä kirjallisuuden kanssa päivittäin, sillä hän työskentelee kustannustoimittajana Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksessä. Aho kertoo vapaa-ajallaan yleensä hakeutuvansa mieluummin ulkoilemaan kuin kirjan pariin. Toisinaan taas lukemiseen tulee tiiviitä kausia.

– Nyt pimeään vuodenaikaan keskityn mielelläni runoihin ja lastenkirjallisuuteen. Astrid Lindgrenin kirjat ovat suosikkejani, samoin Burnettin Salainen puutarha.

– On paljon kirjallisuutta, jonka arvomaailma ei kohtaa omaani. Lastenkirjallisuus on minulle pakopaikka, josta haen elämänuskoa, itsekin kaksi lastenkirjaa kirjoittanut Aho tiivistää.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää