Oululaisille isille suunnattu toiminta tarjoaa rentoa vertaistukea

Hiukkavaarassa pidettävää uutta Miesten vuoroa kehitetään toiveiden mukaan. Isä-lapsi-parkki Linnanmaalla ja salibandykerho Lintulammella jatkavat tuttuun tapaan.

Oulun seurakunnissa järjestetään useita isille ja lapsille suunnattuja kerhoja ja kokoontumisia.

Hiukkavaaran uudessa seurakuntakoti Hiuskassa on aloittanut toimintansa Miesten vuoro -kerho. Isille ja lapsille suunnatussa kerhossa lapset voivat leikkiä ja pelailla keskenään tai vanhempien kanssa. Tarjolla on myös iltapalaa ja juttuseuraa.

– Uskon vakaasti, että myös miehet tarvitsevat paikan, jossa voi jakaa ajatuksia toisten kanssa, kertoo toiminnasta vastaava perhetoiminnanohjaaja Tom Pajukangas Oulujoen seurakunnasta.

Miesten vuoroa kehitetään toiveiden mukaan

Kysyntää Miesten vuoron kaltaiselle toiminnalle kasvavalla Hiukkavaaran alueella on, sillä jo ensimmäinen kerta keräsi paikalle joukon isiä lapsineen.

– Miesten vuoro sai hienon vastaanoton. Paikalla oli 14 isää yhden tai useamman lapsen kanssa, Pajukangas iloitsee.

Jatkossa toimintaa kehitetään kävijöiden toiveiden mukaan.

– Kyselemme ja kuuntelemme, mitä isät haluavat tehdä lastensa kanssa. Saatamme esimerkiksi järjestää yhteisiä retkiä ja tapahtumia.

Miesten vuoro on koolla seuraavan kerran 20.2. kello 17.30—19.30. Kevään aikana kartoitetaan myös, voisiko kerho kokoontua useammin kuin kerran kuussa.

Salibandyä ja isä-lapsiparkkeja

Pyhän Luukkaan kappelilla Linnanmaalla kokoontuu isä-lapsi-parkki maanantaisin kello 14—15.30. Parkki on tarkoitettu isille ja isoisille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia ja lapsenlapsia.

Useita vuosia toiminut parkki tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon muiden isien ja lasten kanssa. Paikalla on myös ohjaajia, joiden kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista.

Parkkiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Isä-lapsi-parkki on Oulun seurakuntayhtymän ja Oulun kaupungin perhepalvelun järjestämää toimintaa.

Lintulammen koululla isät ja kouluikäiset lapset voivat viettää yhteistä aikaa salibandykerhon merkeissä. Salibandyä pelataan perjantaisin kello 18—19.30. Kaikki pelistä innostuneet ovat tervetulleita mukaan taitotasoon katsomatta. Mukaan tarvitaan vain oma maila ja pelikengät.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää