Sauna lämpiää miehille Lämsänjärvellä

Miesten saunaillat käynnistyvät Lämsänjärven leirikeskuksessa tiistaina 30. tammikuuta. Tervetulleita ovat kaikki miehet, joita kiinnostaa saunominen ja leppoisa yhdessäolo.

Tarjolla on hyvät löylyt, juttuseuraa sekä makkarat ja limsat talon puolesta. Näin lupaa diakoniatyöntekijä Toni Hurme, joka aloittaa miesten saunaillat Lämsänjärven leirikeskuksessa.

Ensimmäisen kerran sauna on kuumana Hiihtomajantiellä 30. tammikuuta kello 17–20.

 

Sauna on paikka, jossa roolit riisutaan yhtä aikaa vaatteiden kanssa.

Tervetulleita ovat kaikki miehet, joita kiinnostaa saunominen ja leppoisa yhdessäolo. Ennen löylyjä on mahdollista ulkoilla ja kiertää Lämsänjärvi porukalla.

– Mukana on seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä, joka lähtee kävelylenkille. Minä jään pirttiin laittamaan tulet ja olen seurana sinne tuleville, kertoo Hurme.

Sauna on paikka, jossa roolit riisutaan yhtä aikaa vaatteiden kanssa.

 

Se, mitä puhutaan saunassa, jää saunaan.

– Saunassa suomalaiset alkavat porista keskenään. Eikä saunajuttuja kovin herkästi huudella eteenpäin. Se, mitä puhutaan saunassa, jää saunaan, miettii Toni Hurme.

– Ja jos ei halua puhua, sekin on sallittua.

Lämsänjärvellä on järjestetty jo ennestään naisille suunnattuja saunailtoja.

– Naisten saunailloissa käyneet ovat kehuneet löylyjä. Avantouinti ei järvenrantapaikasta huolimatta ole mahdollista, mutta hangessa voi käydä pyörimässä, Hurme sanoo hymyillen.

Karjasillan seurakunta on suunnitellut järjestävänsä miesten saunaillan kolme kertaa. Loput kylpemiskerrat ovat 12. maaliskuuta ja 21. toukokuuta. Jos kävijöitä riittää, toimintaa jatketaan syksyllä.

Jokainen tuo tullessaan pyyhkeen, pesuaineen ja istuma-alustan.

Jotta kaikille riittää tarjottavaa, tulijoita pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostilla toni.hurme@evl.fi tai puhelimitse Toni Hurmeelle numeroon 044 788 4035.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää