Parturi-kampaajasta tuli diakoniatyöntekijä

28.4.20

Muhoksen seurakunnan uusi diakoniatyöntekijä Pia-Mari Kuure vaihtoi alaa, koska halusi lähemmäksi ihmistä.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marjo Sumen .

– Jos ikäihminen haluaa permanentin, se onnistuu pyöräyttää.

Muhoksen uusi diakoniatyöntekijä Pia-Mari Kuure helähtää nauruun puhuessaan siitä, kuinka voi hyödyntää edellisessä ammatissa hankkimaansa osaamista.

Parturi-kampaajana työskennelleestä Kuuresta tuli kahdeksan vuoden aikana rautainen ammattilainen, mutta takataskuun jäi muutakin kuin kädentaidot: tieto siitä, mitä hän pohjimmiltaan haluaa tehdä.

– Aikaisemmassa työssäni kohtasin paljon ihmisiä ja pidin siitä oikeastaan enemmän kuin hiusten laittamisesta.

– Diakoniatyöntekijänä voin olla aivan eri tavalla ihmisen apuna ja käyttää siihen enemmän aikaa, sanoo joulukuussa uuteen ammattiinsa valmistunut Kuure.

 

Soittoja ikäihmisille ja ruoka-avun käynnistämistä uudelleen

Diakoniatyöntekijän virka, johon Pia-Mari Kuure valittiin, on uusi Muhoksen seurakunnassa. Valinnan jälkeen Muhoksella on kolme diakoniatyöntekijää.

Huhtikuun alussa aloittaneen Kuuren toimenkuvaa ei ole vielä lyöty lukkoon, sillä työntekijöiden arki on mennyt uusiksi poikkeusolojen vuoksi.

Tähän mennessä hän on ehtinyt olla mukana kunnan ja seurakunnan yhteisessä soittoringissä, joka on ottanut yhteyttä 70 vuotta täyttäneisiin muhoslaisiin sekä postittanut kirjeitä saman ikäryhmän ihmisille.

Toinen tavoite on ollut käynnistää uudelleen ruokakassien jakaminen vähävaraisille.

– Ruoka-apu jäi tauolle pandemian seurauksena ja siitä tuli paljon kyselyjä. Aluksi kaupoissa ei edes ollut mitään jaettavaa hamstrauksen vuoksi, mutta nyt olemme aloittaneet ruoan jakamisen uudelleen, kertoo yhteyshenkilöksi nimetty Kuure.

 

Diakoniatyön tarve voi kasvaa

Diakoniatyöntekijät ovat tällä hetkellä yhteydessä asiakkaisiinsa puhelimitse. Vaikka pandemia on muuttanut työtapoja, diakoniasta saa edelleen tukea.

– Esimerkiksi erilaisten hakemusten täyttämisessä autamme kuten ennenkin. Videoyhteydet ja asiakirjoista otettavat valokuvat ovat tässä työssä hyvä apu.

Kuure uskoo diakoniatyön tarpeen lisääntyvän pandemian seurauksena.

– Poikkeustilanne vaikuttaa ihmisten mielenterveyteen, etenkin jos tilanne on ollut haastava jo aikaisemmin. Myös lomautukset ja ikäihmisten jääminen ilman säännöllistä toimintaa jättävät jälkensä.

– Diakoniatyössä voimme antaa aikaa sitä tarvitseville. Toivon, että tukea kaipaavat ottaisivat reippaasti yhteyttä.

 

Ruoka-apua tarjolla torstaisin

  • Muhoksen seurakunta jakaa jälleen ruokakasseja niitä tarvitseville.
  • Ruoka-avun tarpeesta ilmoitetaan diakoniatyöntekijälle tiistaisin numeroon 040 626 7266. Soittaja saa ajan, jolloin hän voi hakea oman ruokakassinsa.
  • Kassit haetaan seurakuntatalon pihalta torstaina.
  • Ruoka-avun yhteistyökumppanina toimii Ammattiopisto Luovi, joka noutaa ruoat liikkeistä. Ruokien pakkaamisesta huolehtivat seurakunnan työntekijät.

Anna palautetta jutusta

Diakonia auttaa elämän ahdingoissa

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta