Kuva vuoden 2019 tempauksesta Oulussa. Kuvaaja: Keijo Laitala

Kävele Naiselle Ammatti 2020 kutsuu kävelemään maailman naisten rinnalla

16.5.20

Koko loppuvuoden kestävään kampanjaan voi osallistua yksin kaksin tai joukolla turvavälit muistaen. Lahjoittaminen tapahtuu verkossa.


Naisten Pankin valtakunnallinen Kävele Naiselle Ammatti -kampanja alkoi perjantaina 15. toukokuuta. Kampanjaan voi osallistua vuoden vaihteeseen saakka.

– Oma ammatti on naiselle ylpeyden ja toimeentulon lähde, mutta tie ammattiin voi olla kivikkoinen. Tälläkin hetkellä lukemattomat naiset kävelevät kymmeniä kilometrejä vain ruokkiakseen perheensä, muistuttaa tapahtuman vetäjä, Naisten Pankin johtoryhmän puheenjohtaja Paula Pauniaho.

Koronakriisi koettelee valmiiksi hauraassa asemassa olevia naisia ja heidän perheitään, mutta oma ammatti tuo turvaa ja opettaa taitoja, kuinka nousta kriisistä.

– Nyt jos koskaan maailman naiset tarvitsevat rinnalla kulkijoita. Siksi tänäkin vuonna järjestämme valtakunnallisen Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan, Pauniaho jatkaa.

Tapahtuma järjestetään entistä vahvemmin verkossa

Naisten Pankin valtakunnallinen Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma ottaa digiloikan ja muuttuu koko vuoden kestäväksi kampanjaksi.

Viime vuonna Naisten Pankin vapaaehtoiset järjestivät yli 100 tapahtumaa, joihin osallistui yhteensä 2 500 kävelijää. Tuhansia ihmisiä jo yli kymmenen vuotta liikuttanut tapahtuma kerää varoja naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Tänä vuonna suurin osa tapahtumista sijoittuu digitaaliseen ympäristöön.

– Vastuullisena toimijana halusimme uudistaa sitä niin, että edelleen kävellään, nyt vain yksin, kaksin tai pienryhmissä turvavälit muistaen. Lahjoitukset tehdään verkossa ja tunnelmia jaetaan sosiaalisessa mediassa, kertoo Pauniaho.

Naisten Pankki tukee kriisin keskellä

Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan lahjoituksilla tuetaan hauraassa asemassa olevien naisten taloudellista toimeentuloa, ammatillista koulutusta ja yrittäjyyttä. Naisten Pankki tukee myös naisten omistamia säästö- ja lainaryhmiä sekä osuuskuntia.

Naisten tukeminen on nyt erityisen tärkeää, sillä koronapandemia heikentää naisten asemaa hauraissa maissa. Toimeentulon menettämisen lisäksi koteihin eristäytyminen lisää kotiväkivallan riskiä.

Naisten taloudellinen itsenäisyys lisää myös vaikuttamismahdollisuuksia yhteisöissä. Naisten Pankin tukema koulutus ja yrittäjyys kantavat kriisinkin yli.

Säästö – ja lainaryhmien toimintaan osallistuneilla on säästöjä puskuriksi tilanteeseen, jossa yritystoiminta hetkeksi hiipuu. Hankkeissa mukana olleilla naisilla on hyvät valmiudet nousta jaloilleen ja aloittaa oma liiketoiminta kriisin jälkeen.

Kävele Naiselle Ammatti 15.5.-31.12.2020

  • Kävele Naiselle Ammatti järjestetään jo 11. kerran. Kävelylle lähdetään yksin tai pienissä ryhmissä turvavälit muistaen.
  • Kävele Naiselle Ammatti kerää varoja hauraassa asemassa olevien naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseen.
  • Vuonna 2019 järjestettiin yli 100 tapahtumaa, ja kampanja tuotti 100 100 euroa.
  • Vuonna 2007 perustettu Naisten Pankki on 12 toimintavuotensa aikana kerännyt jo lähes 17 miljoonaa euroa.
  • www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti

Lue myös nämä:

Naisten Pankki haastaa naistenpäivänä tekoihin

Kävelemälläkin voi auttaa kehitysmaiden naisia

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä