Naakat saivat häädön, mutta halusivat silti pysyä kotikulmilla

Muhoksen kirkontornissa pesineet naakat ovat kotiutuneet uusiin pönttöihinsä kirkonmäellä.

|

Muhoksen kirkon tornissa 1900-luvun alusta saakka pesinyt naakkayhdyskunta joutui siirtymään remontin tieltä. Lintujen kulkuaukkoina toimineet ikkunaluukut tukittiin, jotta noin 70 yksilön yhdyskunta ei enää sotkisi tornia.

Seurakunta halusi säilyttää paikkakunnan nimikkolinnun kirkon ympäristössä ja pyysi avukseen Muhoksen Rotaryt ry:n. Yhdistys nikkaroi viime syksynä parikymmentä pönttöä ja ne kiinnitettiin kirkkoa ympäröivään metsikköön.

Nyt keväällä voidaan todeta, että kirkon ja naakkojen yhteiselo jatkuu. Kaikki pöntöt ovat saaneet asukkaat.

Jutuntekohetkellä urosnaakka istuu erään pöntön päällä vartioimassa, kun naaraslintu tulee ulos pöntöstä. Kirkonmäelle on syntymässä uusi naakkasukupolvi.

– Löysimme ratkaisun, joka palvelee naakkoja ja meitä, joiden mielestä tämäkin lintu on osa luontoa, iloitsee kirkkoherra Jouni Heikkinen.

 

Naakkapönttöjen kulkuaukoissa on salmiakkikuvio, kuten kirkontornin aukoissakin oli.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää