Ministeri Saarikko: Suomalaiset arvostavat kirkon toimintaa kriisin aikana

13.8.20

Koronavirusepidemian alettua kirkko on löytänyt uusia keinoja tuoda toimintaansa lähemmäs ihmisiä. Suomalaiset arvostavat kirkon toimintaa kriisin aikana, sanoi kirkolliskokouksessa Turussa vieraillut tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.


Kuvat: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio .

Henkinen kriisinkestävyys on yksi yhteiskunnan turvallisuuden tukijaloista, Saarikko muistutti ja totesi, että evankelis-luterilainen kirkko on perinteisesti ollut tärkeä henkisen tasapainon ja hyvinvoinnin vahvistaja.

Koronavirusepidemian alettua kirkko on Saarikon mukaan löytänyt monenlaisia uusia keinoja tuoda toimintaansa lähemmäs ihmisiä. Tämä on tuottanut sympaattisia uusia ideoita, ja toiminnalle on myös löydetty kenties uusia kohderyhmiä, ministeri arvioi.

− Sen lisäksi, että kirkossa on haettu sosiaalisen median ja etäyhteyksien avulla innovatiivisesti uusia toimintamuotoja, kirkon diakoniatyö on yhteistyössä kuntien kanssa kehittänyt nopeassa tahdissa ratkaisuja, joilla apua on saatu välitettyä myös ihan konkreettisesti erityisesti haavoittuvimmissa asemassa oleville.

− Seurakuntien työntekijät ovat muuntautuneet moneksi niin ruoka-avun antamisessa ja siihen liittyvässä logistiikassa kuin ikäihmisten auttamisessakin ja heidän tarpeidensa kartoittamisessa, Saarikko kiitti tuomassaan valtioneuvoston tervehdyksessä.

Ministerin mukaan seurakuntien antaman tuen tarve jatkuu, kun Suomi toipuu kriisistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö onkin juuri myöntänyt evankelis-luterilaiselle kirkolle yli 4,4 miljoonan euron suuruisen erityisavustuksen diakoniatoiminnan tukemiseen, Saarikko sanoi.

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Yleinen