Lahjoita jouluiloa

2.12.20

Joulun alla moni haluaa auttaa vähävaraisia osallistumalla seurakunnan toteuttamaan keräykseen. Myös monet järjestöt ja yhdistykset järjestävät joulukeräyksiä.
Järjestöjen toimintaa voi tukea myös hankkimalla nykyisin niin suosittuja aineettomia lahjoja.


Teksti: Koonnut Minna Kolistaja . Kuvat: Pixabay .

Monessa perheessä esimerkiksi pitkäaikainen työttömyys, lomautus, vanhemman sairastuminen tai etuuksien viivästyminen aiheuttaa huolta joulun alla.

Haukiputaan seurakunta kerää alueellaan asuville vähävaraisille lapsiperheille apua jouluruokahankintoihin. Rahalahjoituksen lahjakorttien hankintaan voi tehdä kotimaanapu.fi:n kautta.

Haukiputaalla kerätään lisäksi jouluiloa vähävaraisille ja yksinäisille haukiputaalaisille: villasukkia, suklaata, muita makeisia, pieniä lahjakortteja, tuoksuttomia hygieniatuotteita ja esimerkiksi pyyhelinnoja voi tuoda 4.12. saakka Haukiputaan seurakuntakeskukseen diakoniatoimiston odotustilaan.

Tyrnävän seurakunta kerää hyvin säilyviä elintarvikkeita vähävaraisille perheille sekä yksineläville.

Kuivaelintarvikkeita kuten kahvia, teetä, riisiä, säilykkeitä, jauhoja, hiutaleita, suklaata tai piparkakkuja ja vastaavaa otetaan vastaan Temmeksen Salen luona 4.12. klo 12-16 sekä Tyrnävän kirkkoherranvirastossa 7.-10.12.

Kiimingin seurakunta ottaa vastaan lahjakortteja, jotka annetaan joulun alla vähävaraisille kiiminkiläisille. Lahjoituksen tekemisestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Erja Hahoon (p. 0400-775 164) viimeistään 11.12.

Viime vuosina on yleistynyt läheisten muistaminen jouluna niin sanotulla aineettomalla lahjalla. Ideoita voi löytyä esimerkiksi näistä keräyksistä:

  • Hyvä joulumieli -keräys kerää lahjakortteja Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja -osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä esimerkiksi paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa. Lisätietoa: hyvajoulumieli.fi/
  • Pelastakaa lapset -järjestön joulukeräyksellä kerätään varoja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen. Lahjoituksilla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia opinnoissa ja harrastuksissa sekä mahdollistetaan tukiperheitä ja keskustelutukea vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsille ja nuorille. Lisätietoja: pelastakaalapset.fi/joulukerays/
  • Pipliaseuran joulukeräyksellä hankitaan raamattureppuja Egyptin köyhille lapsille. Lisätietoja: piplia.fi/lahjoita/anna-joulun-ainoa-lahja/
  • Kirkon ulkomaanapu auttaa kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa. Pienelläkin summalla saa esimerkiksi saippuaa koko kylälle tai työkaluja maanviljelijäperheelle. Lisätietoja: toisenlainenlahja.fi/
  • Tukikummien kautta voi auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevia perheitä hankkimaan nuorilleen lukiokirjoja tai lapsilleen harrastusvälineitä. Lisätietoja: https://tukikummit.fi/lahjoita/
  • Planin kautta voi tukea esimerkiksi tyttöjen koulutusta – vaikkapa ohjelmoinnin ja it-taitojen opettamista tytöille. Lisätietoja: aineeton-lahja.plan.fi/
  • Suomen mielenterveys ry:n kautta voi lahjoittaa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Lisätietoja: mieli.fi/fi/lahjoita
  • Vailla vakituista asuntoa -yhdistys hankkii lahjoitusvaroin asunnottomille muun muassa matkakortteja, kodintarvikkeita ja puhelimen pre paid -liittymiä. Lisätietoa: vvary.fi/lahjoita/
  • Suomen luonnonsuojeluliiton kautta voi tehdä lahjoituksen suomalaiselle luonnolle. Lahjoituksen voi kohdentaa esimerkiksi metsien suojeluun, suoluonnon säilyttämiseen, ilmastotyöhön tai saimaannorpan suojeluun. Lisätietoa: sll.fi/tule-mukaan/lahjoita
  • Luonnonperintösäätiöltä voi ostaa palan ikimetsää. Tuotolla säätiö ostaa arvokkaita metsiä ja muita luonnonalueita suojelualueiksi. Lisätietoa: luonnonperintosaatio.fi/fi/lahjoita/pala-ikimetsaa

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen