Tyttö ja poika istuvat, katsovat kameraan ja hymyilevät. Tyttö näyttää voitonmerkkiä.

”Todennäköisesti pääsemme rippileirille”

26.1.21

Tämän vuoden rippikoulut ovat käynnistyneet. Vaikka monet kohtaamiset on siirretty verkkoon, rippikouluvastaava uskoo lujasti että riparileirit toteutuvat.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Kirkon kuvapankki/Sanna Krook .

Rippikoulut ovat jälleen käynnistyneet. Millaisia linjauksia ripareiden toteuttamisesta on tehty kuluvalle vuodelle, seurakuntapastori ja Oulun seurakuntien rippikouluvastaava Jonne Pirkola?

– Oulun seurakunnat ovat päättäneet, että kasvokkain tapahtuvia rippikoulutapaamisia voi järjestää koronan perus- ja kiihtymisvaiheessa, kunhan varotoimista huolehditaan. Leviämisvaiheessa kokoontumiset toteutetaan verkossa.

Kuinka rippikouluun kuuluvia osioita on järjestetty nyt alkuvuodesta, kun olemme eläneet epidemian leviämisvaihetta?

– Rippikoulujen aloitustilaisuuksia on siirretty tai ne on pidetty verkossa. Kun oppilaat keräävät yleensä merkintöjä rippikoulupassiin osallistumalla seurakuntien tilaisuuksiin, merkintöjä on voinut saada esimerkiksi seuraamalla jumalanpalvelusta Virtuaalikirkosta.

– Monet rippikouluun kuuluvat yhteiset tilaisuudet ovat tänä vuonna virtuaalilähetyksiä. Esimerkiksi ensi sunnuntaina vietettävän valtakunnallisen rippikoulusunnuntain aikana seurakunnat striimaavat verkkoon jotain erityistä.

Mitä ajattelet, päästäänkö ensi kesänä leireille?

– Pidän todennäköisenä, että pääsemme. On kuitenkin realismia ajatella, että seuraamme tautitilannetta vielä pitkään ja etsimme toimintatavat aina kulloisenkin tilanteen mukaan. Esimerkiksi massatapahtumat ovat kevätkaudella todennäköisesti virtuaalisia.

Senni Loikala kävi aikuisena rippikoulun voidakseen ryhtyä kummiksi Adalle

Pandemia muuttaa seurakuntien rippikouluja, kesällä moni nuori käy päivärippikoulun

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta