Maailma kylässä -festivaali pidetään verkossa, ilmaista ohjelmaa tulevaisuus-teemalla

25.5.21

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5. virtuaalisesti. Teemana on tulevaisuus, jota tarkastellaan monista näkökulmista ja eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten äänellä.


Puheenvuoroista vastaavat yli sata puhujaa poliitikoista tutkijoihin ja nuoriin aktivisteihin. Puheohjelmien aiheena on esimerkiksi se, miten käsitellä ympäristöahdistusta ja huolta tulevaisuudesta musertumatta massiiviselta tuntuvan haasteen edessä. 

Suomesta ja maailmalta kuullaan 11 konserttia. Kansainväliset konsertit on kuvattu kevään aikana Maailma kylässä -festivaalia varten muusikoiden kotimaissa. Monet artistit ottavat vahvasti kantaa muun muassa ympäristö- ja yhdenvertaisuuskysymyksiin.

Festivaalilla nähdään kahdeksan ajankohtaista dokumenttielokuvaa.

Lapsiyleisölle on tarjolla muun muassa Aalto-yliopiston työpaja, jossa pohditaan metsien monimuotoisuutta ja valmistetaan itse biohajoavaa muovailuvahaa. Kotona tarvittavien tarvikkeiden lista löytyy tapahtuman nettisivuilta

Festivaalialustalle kirjaudutaan omalla sähköpostiosoitteella, kirjautuminen aukeaa 28.5. klo 12. Koko ohjelma on seurattavissa ilmaiseksi verkossa 4.6. asti.

Festivaalin järjestää noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat muun muassa Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö ja ulkoministeriö.

Lisätietoa tapahtumasta saa verkosta:

maailmakylassa.fi

www.maailmakylassa.fi/teema/puheohjelma/

www.maailmakylassa.fi/teema/elokuvat/

www.maailmakylassa.fi/teema/musiikki/

www.maailmakylassa.fi/teema/lastenohjelma/

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen