Kesätöissä: Mesfin Keisu löysi oman paikkansa ammattilaisena

13.7.21

Esittelemme neljä kesätyöntekijää seurakunnista. Mesfin Keisu työskentelee Oulujoen seurakunnassa nuorisotyöntekijänä. Vapaaehtoisesta on tullut ammattilainen.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Sari Meriläinen .

Tämä kesä on vahvistanut Mesfin Keisun tunnetta siitä, että hän on yhteisöpedagogiikan ammattilainen.

Oulujoen seurakunnassa vs. nuorisotyöntekijänä työskentelevän Keisun valmistuminen Centria-ammattikorkeakoulusta häämöttää parin kurssin päässä. Opinnot ovat kestäneet neljä vuotta, mutta työkokemusta on kertynyt rutkasti tätä pidemmältä ajalta.

– Olen ollut aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä seurakunnissa siitä lähtien kun kävin rippikoulun. Kesäisin olen ollut töissä rippileireillä, lastenleireillä, juhannusjuhlilla ja Kymppisynttäreillä sekä avustanut jumalanpalveluksissa, Keisu luettelee.

– Tänä kesänä koen irrottautuneeni isosen ja nuorisotyöntekijän välimaastosta ja ottaneeni nuorisotyöntekijän roolin. Nyt olen osa ammattilaisten porukkaa, hän toteaa.

Koska työkokemusta on kertynyt niin seurakunnista kuin kunnistakin, Mesfin Keisu on ehtinyt vuosien saatossa oppia esimerkiksi sen, kuinka leirejä vedetään tai kuinka osallistujat saadaan toimimaan yhdessä ryhmänä.

Käytännön työt ovat tuttuja, mutta teoriaopinnot kirkon nuorisotyöntekijäksi pätevyyden antavassa Centriassa alkavat kantaa hedelmää.

– Tutkintoon kuuluu 90 opintopisteen verran teologian opintoja. Niistä on ollut nyt hyötyä, kun olen pitänyt oppitunteja rippikoululaisille.

Keisu toteaa, että monelta hänen opiskelukavereistaan puuttuu kokemus seurakunnissa työskentelystä.

– Minulle seurakuntien tarjoama vapaaehtoistyö ja kesätyöt ovat olleet täydellinen pohja ponnistaa tulevaan ammattiin, vs. nuorisotyönohjaaja sanoo.

Työtehtävä: Vs. nuorisotyönohjaaja
Työn kesto: 1.6.–10.8
Työaika: Ei työaikaa. Vapaapäivät määrittyvät pitkälti leirillä tehtyjen työpäivien mukaan.

Herättikö juttu kysymyksiä? Anna palautetta täällä!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta Seurakunnat