Risto Wotschke, Kirsi Anttila, Mervi Niemimaa ja Pasi Markkanen kuuluvat Bless My Oulu -tapahtuman järjestäjäryhmään.

Siunausta koko Oululle rukoillaan yhdessä

9.8.21

Kaupunkilaisia kutsutaan rukoilemaan Hupisaaren kesäteatterille 14. elokuuta. Bless My Oulu -tapahtuman ohjelmaa voi seurata myös verkossa.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Yhdessä rukoileminen on ihan käsittämätön voima. Näin toteavat kristillisten yhteisöjen edustajat Risto Wotschke Oulun vapaaseurakunnasta, Kirsi Anttila ja Mervi Niemimaa Karhuemot-rukouspiiristä ja Pasi Markkanen Oulun helluntaiseurakunnasta.

Raamatussa kehottaa rukoilemaan oman paikkakunnan puolesta. Nelikko toteaa, että Bless My Oulu on yhteinen foorumi, joka tarjoaa hienon tavan toimia tämän neuvon mukaisesti.

Kaupunkilaisia kutsutaan mukaan Hupisaarten kesäteatterissa lauantaina 14. elokuuta järjestettävään koko perheen tapahtumaan, jossa esiintyvät muun muassa taikuri Antti Tokola, laulaja-lauluntekijä Jippu ja Palo-yhtye.

Yhteinen todistus on kaiken ytimessä

Julkisuudessa tulevat usein esiin niin näkemyserot evankelisluterilaisen kirkon sisällä kuin eri kirkkokuntien välillä. Bless My Oulun toteuttajaporukassa ei ruodita erottelevia asioita, vaan keskitytään siihen, mikä kristittyjä yhdistää. Se on Jeesus.

– Toivon, että tapahtuma voisi tavoittaa myös ihmisiä, jotka eivät ole kiinnittyneet mihinkään seurakuntaan, että he katsoisivat, mikä tämä juttu oikein on, kertoo Kirsi Anttila.

Hän tietää, että monella voi olla kynnys lähteä kirkkoon – syystä tai toisesta.

– Ihmisiä saattaa pelottaa sekin, että hengellisessä tilaisuudessa voi herkistyä ja jotenkin nolata itsensä. Sisäisen rauhan tarve ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään. Moni ehkä ajelehtii elämässään.

Pasi Markkanen pohtii, että korona-aika on tietyllä tavalla herätellyt konkreettisesti näkemään elämän haurauden.

– Moni ehkä miettii elämän tarkoitusta. Kristus on se vastaus, hän toteaa.

Aloite tuli naisten rukouspiiristä

Ensimmäinen Bless My Oulu -tapahtuma järjestettiin elokuussa 2019. Aloite lähti Karhuemot-rukouspiiristä.

Karhuemot syntyi, kun muutama vuosi sitten julkisuudessa käytiin keskustelua kristillisen kasvatuksen asemasta. Tulevaisuudesta huolestuneet äidit ja naiset kokoontuivat yhteen rukoilemaan.

– Sen jälkeen olemme kokoontuneet joka tiistai rukoilemaan. Korona-aikana tapaamiset ovat hoituneet etäyhteyksillä, ja silloin mukana on ollut ihmisiä myös Oulun ulkopuolelta.

– Emme kysy kenenkään taustoja, riittää kun on halua rukoilla, Kirsi Anttila ja Mervi Niemimaa kertovat.

– Erityisen hienoa tässä tapahtumassa on se, ettei ajatus ole lähtenyt meistä työntekijöistä, vaan maallikoista. Kun työntekijöiden rooli on pienempi, tekemiseen sitoudutaan paremmin, toteaa Oulun Vapaaseurakunnan pastori Risto Wotschke.

Samaa sanovat puhelimitse tavoitetut Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen ja Oulun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra isä Marko Patronen.

– Uskontoa halutaan työntää marginaaliin. Kristittyjen yhteinen todistus on tärkeä, se antaa voimaa, isä Marko Patronen painottaa.

Tapahtumaa voi seurata myös suorana

Bless My Oulu toteutetaan talkootyönä. Oulussa kristittyjen välisellä yhteistyöllä on pitkät perinteet. Takavuosina on yhdessä järjestetty niin Totuus-tapahtumaa, Silta-iltoja, Täyskäsi-musiikkiteatteria kuin Hyvä veto -salibandytilaisuus.

Viime vuonna Bless My Oulu -tapahtuma peruttiin koronatilanteen takia. Vuoden takaisia suunnitelmia on voitu kuitenkin hyödyntää uusia suunnitelmia tehdessä.

– Teimme jo keväällä periaatepäätöksen, että tapahtuma järjestetään, vaikka sitten pelkästään striimattuna, kertoo Pasi Markkanen.

Liki kuusi tuntia kestävää ohjelmaa voikin seurata suorana, jos ei pääse paikalle tai uskalla koronapandemian keskellä lähteä ihmisten pariin.

Suora lähetys YouTubessa kanavalla @blessmyoulu. Rukouspyyntöjä voi jättää osoitteessa www.blessmyoulu.fi.

Anna palautetta jutusta täällä

Lue myös tämä:

Jippu haluaa olla Jumalan juoksutyttö

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Seurakunnat