Sinä riität hyvään vanhemmuuteen -tapahtuma on kaikille avoin

2.11.21

Lasten ja perheiden tilanne Oulun seudulla on aiheena lauantaina 20. marraskuuta järjestettävässä Sinä riität hyvään vanhemmuuteen -tapahtumassa. Tilaisuutta voi seurata myös Virtuaalikirkossa.


Oulussa keskustan seurakuntatalolla järjestetään lauantaina 20.11. kello 10 alkaen Sinä riität hyvään vanhemmuuteen- tapahtuma. Tilaisuudessa syvennytään alustuksen ja paneelikeskustelun kautta lasten ja perheiden tilanteeseen Oulun alueella.

Tapahtuma on osa vanhemmuuden tukemiseen suunnattua vuoden 2020 Yhteisvastuukeräystä ja 15.–21. marraskuuta vietettävää lasten oikeuksien viikkoa. Viime syksylle alunperin suunnitellun, mutta koronan takia siirretyn tapahtuman järjestävät Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Oulujoen seurakunta, MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri sekä Auta Lasta -Lapsirikas -toiminta.

Panelisteina ovat Eevaleena Isoviita (MLL), Helena Kokko (Auta Lasta ry), Pirita Satomaa (Kouluvanhemmat), Jenna Valtonen (Kiimingin seurakunnan nuorisotyöntekijä) sekä Oulun kaupungilta sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä, hyvinvointipäällikkö Arto Willman sekä hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Susa Vikeväkorva.

Diakonityöntekijät Anu Fedotoff ja Heidi Karvonen ovat huolissaan lasten ja nuorten nykytilanteesta. Lapset ja nuoret ovat hyvin haavoittuvaisia someyhteiskunnassa.

– Disinformaatio, ulkonäkökeskeisyys ja kiusaaminen netissä luovat uudenlaisia ongelmia lapsille ja heidän vanhemmilleen. Pahoinvointi näkyy myös siinä, että kiireelliset sijoitukset lastensuojelun kautta ovat kasvaneet, syynä usein päihteiden käyttö. Miten voisimme suojella lapsia, jotta he saisivat olla lapsia riittävän pitkään ja miten autamme nuoria kasvamaan kohti tervettä aikuisuutta?

Paneelikeskusteluun osallistuva Susa Vikeväkorva korostaa avun antamisen merkitystä.

– Yhteiskunnan tarjoaman tuen lisäksi yhdistysten ja järjestöjen tuen mahdollisuuksia tulisi tuoda enemmän esille. Myös vanhempien hyvinvointiin pitää panostaa, sillä se parantaa samalla koko perheen hyvinvointia.

Vikeväkorva, Fedotoff ja Karvonen jakavat yhteisen huolen koronan myötä kasvaneesta sosiaalisesta ja taloudellisen syrjäytymisestä.

– Vaikutukset tulevat näkymään pitkällä aikavälillä ja niiden korjaaminen on haasteellista. On tärkeää, että asioille tehdään käytännön tasolla konkreettisia toimia.

Tilaisuudessa luovutetaan vuosina 2020 ja 2021 äideille myönnetyt Valkoisen ruusun ritarikunnan kunniamerkit. Ennen kunniamerkkien jakoa kuullaan valtiollinen virtuaalitervehdys ja juhlapuhe. Lisäksi ohjelmassa on lasten musiikkiesitys sekä maksuton lounas ja kakkukahvit. Tapahtuman juontavat Satu Lapinlampi ja Hannu Tarvas.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua sunnuntaihin 14. marraskuuta mennessä. Linkki ilmoittautumiseen löytyy tapahtuman sivuilta osoitteessa:  www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat/2021-11-20/-sina-riitat-hyvaan-vanhemmuuteen./

Tilaisuutta voi seurata myös livenä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä