Uskonnollisille kesätapahtumille reilu miljoona euroa korona-avustuksina

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhdeksälle uskonnolliselle taholle yhteensä 1 064 347 euroa. Avustuksen tavoitteena on turvata uskonnonvapauden toteutumista tukemalla uskonnollisia kesätapahtumia, joiden järjestäminen on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi.

||

Avustusta myönnettiin vakiintuneille, valtakunnallisille, laajasti tavoittaville tapahtumille. Suurimman avustuksen, 720 000 euroa, sai Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry:n Suviseurat.

Muut avustuksen saajat ovat Herättäjä-yhdistys ry (Herättäjä-juhlat), Helsinki Islam Keskus (Iftar- ja Ramadan -juhlat), Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys ry (Kansanlähetyspäivät), Punsar Bönehusförening r.f. (Kesäseurat), Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys ry (Evankeliumijuhla), Parikanniemisäätiö ry (orpokotijuhlat), Hengen uudistus kirkossamme ry (KesäSpirit) ja Suomen Luther-säätiö ry (kesäjuhlat).

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen mukaan avustusten tarkoituksena on paikata sitä vajetta, joka yhteisöille on syntynyt, kun tapahtumia ei ole voitu koronaepidemian aikana järjestää täysimääräisesti. 

– Uskonnolliset kesätapahtumat ovat monelle vuoden kohokohtia, joissa tavataan ystäviä ja tutustutaan uusiin ihmisiin yhteisen asian äärellä. Ne ovat tärkeitä myös uskonnollisten yhteisöjen talouden näkökulmasta, sillä niistä kertyvillä tuotoilla yhteisöjen on mahdollista ylläpitää ja kehittää toimintaansa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää