Hailuodon seurakunnalle 70 000 euron avustus

Harkinnanvarainen avustus on tarkoitettu seurakunnille tilapäiseen taloudelliseen apuun.

Kirkkohallitus myönsi kesäkuun kokouksessaan 70 000 euron harkinnanvaraisen avustuksen Hailuodon seurakunnalle.

Harkinnanvarainen avustus on tarkoitettu seurakunnille tilapäiseen taloudelliseen apuun.

Avustusta voi saada maantieteellisistä syistä esimerkiksi saaristoseurakunta taikka poikkeuksellisten tai tilapäisten taloudellisten vaikeuksien vuoksi tai tilanteessa, jossa seurakunta on päättämässä seurakuntaliitoksesta.

Avustusta on mahdollista saada kolmena peräkkäisenä vuotena, paitsi jos pidempi ajanjakso katsotaan tarkoituksenmukaiseksi seurakunnan erityisistä olosuhteista johtuen.

Tämän jälkeen seurakunta voi saada kehittämisavustusta, jonka edellytyksenä on talouden tasapainottamiseen tähtäävä kehittämissuunnitelma.

Kun seurakunta on päättämässä seurakuntaliitoksesta, seurakunnalle voidaan myöntää määräaikaista harkinnanvaraista avustusta liitoksen toteutumiseen saakka, ei kuitenkaan yhteensä yli viittä vuotta peräkkäin.

Vuosittainen muista syistä myönnettävä avustus voidaan myöntää seurakunnalle, jolla on talouden tasapainottamisen ongelmia ja joka siksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa.

Harkinnanvaraista avustusta sai nyt kaikkiaan 10 seurakuntaa. Oulun hiippakuntaan myönnettiin myös toinen avustus: 50 000 euroa Sallan seurakunnalle.

Avustuksia jaettiin yhteensä 452 298 euroa. Hakemuksia oli vähemmän kuin aiempina vuosina.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää