Keskustan seurakuntatalo on nyt Sofia seurakuntakeskus

24.5.22

Uudella nimellä on vahva historiallinen tausta, sillä se viittaa Oulun tuomiokirkon alkuperäiseen nimeen 1700-luvulta.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Elsi Salovaara .

Keskustan seurakuntatalo Oulussa on saanut uuden nimen. Osoitteessa Isokatu 17 sijaitsevaa rakennusta kutsutaan nyt Sofia seurakuntakeskukseksi.

Nimestä järjestettyyn kilpailuun saapui 139 ehdotusta, joista raati valitsi voittajan yksimielisesti.

– Nimen juurevuus oli valinnassa erityisen painava peruste, toteaa yhtymäjohtaja Pekka Asikainen.

Sofia-nimi viittaa Oulun tuomiokirkkoon, jonka alkuperäinen nimi on Sofia Magdalenan kirkko. Vuonna 1777 valmistunut kirkko nimettiin maata hallinneen Ruotsin kuningas Kustaa III:n puolison, kuningatar Sofia Magdalenan mukaan. Tänä päivänä tuomiokirkon puutarhassa myös sijaitsee lapsille tarkoitettu puinen Pikku-Sofian kirkko.

Kreikan kielestä suomennettuna Sofia tarkoittaa viisautta.

– Seurakuntakeskuksessa pidetään kokouksia ja suunnitellaan kirkon ja seurakuntatyön tulevaisuutta. Tässä yhteydessä nimi saa lisää ulottuvuutta, lisää Asikainen.

­Sofia seurakuntakeskus on valmistunut vuonna 2013. Rakennuksessa on seurakuntasaleja ja muita kokoontumistiloja, tuomiokirkkoseurakunnan toimipiste, hallinnon toimistotilat sekä Rauhan Tervehdys -lehden toimipiste.

=> Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta