Diakoniatyöntekijä Piia Pengerkoski otti vastaan Soile Passin lahjoituksen.

Lahjoita tai hae – seurakunnan Kierrätystori on avoinna myös kesällä

21.6.22

Limingassa, pappilan pihapiirissä, on seurakunnan Kierrätystori, jonne voi lahjoittaa itselle tarpeettomaksi käynyttä tavaraa. Yhtä lailla sieltä voi hakea tarvitsemansa maksutta.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Minna Kolistaja .

Kerran–pari kesässä Kierrätystori siirtyy päiväksi pihamaalle. Kesäkuun ulkotapahtumassa vaaterekkien ja pöytien luona kierteli muun muassa Sini Junikka.

– Olen monesti ajatellut, että täällä pitäisi poiketa. Nyt sitten tulin ensimmäistä kertaa, hän kertoo.

Käsivarrella on muutama lastenvaate: kesähattu ja huppari.

– Lapset ovat 6 ja 4 sekä vajaat 1,5 vuotta, joten lastenvaatteita kuluu paljon. Käyn paljon kirppiksillä. Usein hankin jo isommankin kokoisia vaatteita odottamaan, jos sopivia sattuu eteen tulemaan.

Soile Passi tuo kainalossaan villahuovan ja päiväpeitteen.
Ne pääsevät Kierrätystorin kautta uuteen kotiin.

 

Pappilan pihapiiriin on suunnannut askeleensa myös Soile Passi. Hän tuo kainalossaan villahuovan ja päiväpeitteen. Ne pääsevät Kierrätystorin kautta uuteen kotiin.

– Olen lahjoittanut tänne tavaraa useasti aiemminkin ja löytänyt itselleni yhden jakun, Passi summaa ja istahtaa vielä juomaan kupin kahvia. Kahvi-, mehu- ja pullatarjoomusten tuotto ohjattiin Kirkon Ulkomaanavulle.

Kierrätystorilta löytyy muun muassa vaatteita, liinavaatteita, astioita, leluja ja kenkiä. Huonekaluja, kirjoja, sähkölaitteita tai turvaistuimia ei oteta vastaan. Vaatteista otetaan vastaan kauden vaatteita – talvitamineita ei siis vielä tällä hetkellä kannata tarjota.

Kierrätystori (Pappilantie 6) on avoinna kahdesti viikossa. Seuraavat aukioloajat ovat tiistai 5.7. kello 16–19 ja torstai 7.7. kello 9.30–12. Muut kesän aukioloajat voi tarkistaa Limingan seurakunnan verkkosivuilta.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta