Seminaari aloittaa 100-vuotiaan uskonnonvapauslain juhlavuoden

23.1.23

Suomalainen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna sata vuotta. Juhlavuosi avataan seminaarilla 26.1. kello 12–14 Eduskunnan pikkuparlamentista. Kaikille avointa ja maksutonta seminaariia voi seurata myös verkossa.


Uskonnonvapaus 100 vuotta rauhan edistäjänä -seminaarin tervetulosanat lausuu eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän puheenjohtaja Sari Essayah ja eduskunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo puhemies Matti Vanhanen.

Uskonnonvapauuden historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta Suomessa puhuu väitöskirjatutkija Merilii Mykkänen. Mykkäsen oikeustieteellisen väitöskirjan aiheena on suomalaisten muslimien ja juutalaisten henkilöiden kokema syrjintä ja uskonnonvapauden toteutuminen.

Kello 12.40 kuullaan kommenttipuheenvuorot uskontojen edustajilta. Näkökulmana on esimerkiksi se, miten saisimme innostavaa mallia muualta maailmalta uskonnon positiivisista vaikutuksista kun uskontojen merkitys globaalisti kasvaa. Kommenttipuheenvuoron käyttävät Yvonne Westerlund (juutalaisuus), Pia Jardi (islam), Lauri Korvenmaa (buddhalaisuus), Tapio Paljakka (hindulaisuus) sekä Tuomas Mäkipää (vähemmistökristityt).

Aikaa on varattu myös yleisökysymyksille.

Tilaisuuden järjestävät eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä, USKOT-foorumi sekä Suomen Ekumeeninen Neuvosto.

Seminaariin tästä linkistä 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Yleinen