Aarne Kiviniemi valittiin Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi

15.6.23

Oulun seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto valitsi seurakuntayhtymän johtajaksi teologian maisteri, toimitusjohtaja Aarne Kiviniemen. Varalle valittiin yksimielisesti teologian tohtori, kirkkoherra Pauli Niemelä.


Teksti: Oulun seurakuntien viestintä . Kuvat: Harriet Urponen .

Päätös tehtiin suljetun lippuäänestyksen jälkeen, jossa Aarne Kiviniemi sai 30 ääntä, Pauli Niemelä 19 ääntä, 1 äänesti tyhjää.

Kiviniemi on toiminut Sininauhakonsernin johtajana yli 12 vuotta ja hänellä on monipuolinen kokemus vastuullisista johtotehtävistä ja hallitustyöskentelystä erilaisista toimintaympäristöistä. Kiviniemellä on myös monipuolista kansainvälistä työkokemusta. Pappisuransa hän on aloittanut Oulusta, Karjasillan seurakunnasta, jossa toimi nuorisotyön ja kasvatuksen pappina.

Vt. yhtymäjohtaja Petri Satomaa on tyytyväinen, että yhtymäjohtajan valintaprosessi on saatu päätökseen.

 Aarnella on paljon erityisosaamista johtajuudesta. Hän on erittäin sopiva henkilö tähän vaativaan paikkaan. Hänellä on rakentava työote ja hän tuo kaivattua uutta näkökulmaa seurakuntayhtymään. Lisäksi hän pappina ymmärtää ja tuntee hyvin seurakunnan toimintaympäristön, Satomaa toteaa.

Oulun seurakuntayhtymän johtaja vastaa strategisesta johtamisesta, johtaa hallintoa, taloutta ja varallisuutta, hoitaa yhteiskuntasuhteita ja edunvalvontaa. Hän myös vastaa asioiden valmistelusta yhteiselle kirkkoneuvostolle ja yhteiselle kirkkovaltuustolle.

Uusi yhtymäjohtaja aloittanee tehtävässään 1. elokuuta.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen