Ympäristöaktivisti saa teologisen tiedekunnan kunniatohtorin arvon

5.6.23

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta vihkii 9. kesäkuuta kahdeksan kunniatohtoria. Yksi uusista kunniatohtoreista on ruotsalainen ympäristöaktivisti Greta Thunberg.


Kuvat: Wikimedia Commons/Frankie Fouganthin .

Helsingin yliopiston eri tiedekunnat myöntävät yliopiston korkeimman tunnustuksen eli kunniatohtorin arvon tänä vuonna yhteensä 30 henkilölle. Tiedekunnat nimeävät kunniatohtoreita noin neljän vuoden välein promootioiden yhteydessä.

Teologinen tiedekunta vihkii 9. kesäkuuta kahdeksan kunniatohtoria. Yksi uusista kunniatohtoreista on ruotsalainen Greta ThunbergThunberg on ruotsalainen mielipidevaikuttaja ja ympäristöaktivisti.

Hänen syksyllä 2018 Ruotsin valtiopäivätalon edessä aloittamansa koululakko ilmaston hyväksi (Skolstrejk för klimatet) laajeni nopeasti maailmanlaajuiseksi Fridays for Future -liikkeeksi, jossa koululaiset haastavat päättäjät tieteen tulosten edellyttämiin ilmastotoimiin.

Thunbergin lisäksi teologisen tiedekunnan kunniatohtorin arvonimen saavat Tarton yliopiston kirkkohistorian professori Riho Altnurme, Cambridgen yliopiston poliittisen ajattelun ja historian professori Annabel Brett, emeritusprofessori Grace Davie Exeterin yliopistosta, Uuden testamentin professori Philip Esler Gloucestershiren yliopistosta, Uppsalan yliopiston uskontososiologian professori Mia Lövheim sekä Maria Immonen, joka on tehnyt pitkän uran kansainvälisen avustustyön parissa muun muassa Suomessa, Tansaniassa ja Sveitsissä. Parhaillaan Immonen työskentelee Luterilaisen maailmanliiton maailmanpalvelun johtajana.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen