Elise Kanniainen odottaa barokin ylistyskonserttia Jumalalle

Sunnuntaina 21. huhtikuuta Oulun tuomiokirkossa kuullaan Barokin aarteita -konsertti. Elise Kanniainen on yksi talven ajan Vivaldin ja Bachin teoksia harjoitelleista kuorolaisista.

Elise Kanniainen istuu hänelle tärkeän kirkon portailla. Kirkkaan keltainen seinä kuvastaa ilon värinä hyvin Vivaldin Gloriaa, jota Oulun Tuomiokirkon Katedraalikuoro on talven ajan harjoitellut.

– Tätä on tosi kiva päästä laulamaan nimenomaan nyt keväällä, koska musiikki on niin eloisaa ja sykkivää. Gloria on ylistystä Jumalalle, Kanniainen kertoo.

Hän odottaa kovasti seuraavia yhteisharjoituksia orkesterin kanssa.

– Olen voinut kuulla ja nähdä nuoteista, miten upeita sointuja ja harmonioita siellä on.

Musiikin tekeminen yhdessä ammattilaisten kanssa on erityisen antoisaa.

– Musiikin tekeminen yhdessä ammattilaisten kanssa on erityisen antoisaa. Ainutlaatuisena konserttikokemuksena pääsemme nauttimaan musiikista myös kuulijan paikalta.

Kanniainen toivoo konserttiin saapuvan myös sellaisia kuulijoita, joille barokkimusiikki on vieraampaa.

– Tässä konsertissa musiikin voi ikään kuin antaa viedä, ja sitä voi olla helpompi kuunnella kuin vaikka oratoriota. Gloria on semmoinen selkeä ja harmoninen, hän pohtii.

Konsertti alkaa Antonio Vivaldin säveltämällä Glorialla, jossa laulavat Oulun tuomiokirkon Katedraalikuoron lisäksi solistit Virve Karen (sopraano) ja Sirkka Rautakoski (altto). Musiikinjohdosta vastaa Henna-Mari Sivula ja orkesterina toimii Leponiemi kapelli. Urkuja soittaa Raakel Pöyhtäri.

Konsertti huipentuu barokkimusiikin helmeen, Johann Sebastian Bachin alttosolistille säveltämään kantaattiin BWV 170 “Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust”, jonka laulaa Henna-Mari Sivula.

  • Barokin aarteita -konsertti Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 21.4. klo 16–17.15. Sisäänpääsy on ilmainen. Käsiohjelma 10 euroa. Esitys on kuultavissa myös Virtuaalikirkon kautta.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää