Linda Ahola on yksi osa isoa kuoroa

Palmusunnuntaina Oulussa kuultavan Johannes-passion kuoro-osuuksista vastaavat Oulun Tuomiokirkon Katedraalikuoro ja Oulun tuomiokirkon kamarikuoro. Linda Ahola on yksi äänistä kuorossa.

Johannes-passion kuoro-osuuksista vastaavat Oulun Tuomiokirkon Katedraalikuoro ja Oulun tuomiokirkon kamarikuoro. Kuorot ovat tämän kevään ajaksi sulautuneet yhdeksi kuoroksi Henna-Mari Sivulan jäätyä virkavapaalle. Kuoroja johtaa Lauri-Kalle Kallunki.

Oulun Tuomiokirkon Katedraalikuorossa laulava Linda Ahola kertoo, ettei muutos ole kovin suuri, sillä kuorot ovat tehneet aiemminkin paljon yhteistyötä.

– Koen, että isona kuorona harjoittelu on hedelmällisempää teoksen esittämisen kannalta, kun kuulee lopullisen kokoonpanon ja kuoron kehityksen joka harjoituksissa.

Hyvässä ilmapiirissä on ollut antoisaa laulaa yhdessä.

– Kamarikuoron kanssa on mukava olla, ja meidät katedraalikuorolaiset on otettu hyvin vastaan. Olen saanut uusia kavereita, joiden kanssa on jaettu laulamisen iloa ja oppimiskokemuksia.

Myös Aholan puoliso Miikka laulaa Katedraalikuorossa, ja perheen kuopus, neljäkuukautinen Livia, on saanut osallistua harjoituksiin useaan otteeseen.

 

On ihana, että kuoro suhtautuu hyväksyvästi siihen, että minulla on ollut vauva mukana.

 

– On ihana, että kuoro suhtautuu hyväksyvästi siihen, että minulla on ollut vauva mukana, vaikka se haittaa keskittymistä.

Kuorot tulkitsevat J. S. Bachin Johannes-passion Rovaniemen kirkossa jacOulun tuomiokirkossa peräkkäisinä päivinä.

Ahola pohtii, että vaikka passion esittäminen on kuorokevään kohokohta, konserttiviikonlopusta tulee aika rankka pienen vauvan kanssa.

– En ole varma, pääsenkö molempiin konsertteihin, mutta toisaalta olen tyytyväinen, jos pääsen esittämään passiota ainakin täällä Oulussa.

Sopraanoa laulava Linda odottaa sitä, että pääsee antamaan itsestään parasta muun kuoron ja orkesterin kanssa.

 

Se tuo itselle erityisen paljon, kun musiikki virtaa kehossa.

 

– Odotan myös sitä, miltä laulu tuntuu. Se tuo itselle erityisen paljon, kun musiikki virtaa kehossa ja elän sitä musiikkia. Koen sen tosi voimannuttavana.

=> Kerro täällä, mitä mieltä olit haastattelusta

  • Noin kaksi tuntia kestävä Johannes-passio kuullaan Oulun tuomiokirkossa palmusunnuntaina 2.4. kello 16. Konserttiin on vapaa pääsy ja se on seurattavissa myös osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Vapaaehtoinen käsiohjelma maksaa 20 euroa.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää