Big Night = yli 10-vuotiaiden ihan oma juttu

Yhdessä tekeminen ja nyyttärit kuuluvat sekä Maikkulassa ja Linnanmaalla pidettävien varhaisnuorten iltojen ohjelmaan.

Lasten ja nuorten kerhot ovat tärkeä osa Oulun seurakuntien toimintaa. Esimerkkinä tässä jutussa on kaksi lapsille suunnattua toiminnallista tapahtumaa, joilla sattuu olemaan keskenään hyvin samankaltaiset nimet.

Maikkulan kappelissa pidetään alakouluikäisille Donkkis Big Night -tapahtumia, joiden ohjelmassa on toimintapisteitä, kilpailua, lauluja, raamatunopetusta ja nyyttikestit.

Donkkis Big Night -iltoja järjestetään eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten seurakuntien ja vapaaehtoisten kanssa. Oulussa iltoja järjestävät Karjasillan seurakunta sekä Pohjois-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetys.

Linnanmaan iltojen idea tuli äideiltä

Tuiran seurakunta puolestaan järjestää Pyhän Luukkaan kappelissa Linnanmaalla kuukausittain Big Night Out -iltoja.

Nuorisotyönohjaaja Pekka Jarkon mukaan Big Night Outin ja Donkkis Big Nightin välinen nimiyhteys on sattumaa.

– Big Night Outeja alettiin järjestää viisi tai kuusi vuotta sitten, ja alussa iltojen vetovastuussa olivat lasten vanhemmat. Myös tapahtuman nimi syntyi mukana olleiden äitien keksimänä, ja olemme halunneet säilyttää sen.

Myös Big Night Outissa lapsille on luvassa yhdessä puuhailua, kuten askartelua, pelaamista ja leipomista, ja mukaan saa tuoda naposteltavaa nyyttikestiperiaatteella. Lopuksi järjestetään iltahartaus.

– Iltojen osallistujien keski-ikä pyörii jossain 10–12 ikävuoden välillä. Ohjelma on monipuolinen, ja se vaihtelee paljon, Jarkko kertoo ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tapahtumaan.

Seuraava Donkkis Big Night järjestetään Maikkulan kappelissa perjantaina 7.2. kello 17.30–19.30.

Big Night Out puolestaan pidetään seuraavan kerran Pyhän Luukkaan kappelissa sunnuntaina 16.2. kello 17.30–19.

Lasten ja nuorten tapahtumat löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tule-mukaan.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää