Cafe Kryptassa tarjoillaan päivittäin tuoretta pullaa: "Nämä olivat kyllä tosi hyviä!"
17-vuotias Veikka Niskanen työskentelee Cafe Kryptassa jo kolmatta kesää.

17-vuotias lukiolainen Veikka Niskanen on kolmannen vuoden kesätyöntekijä Vanhan pappilan Cafe Kryptassa.
Hän kertoo työsuhteensa kahvilan kanssa alkaneen vuonna 2023 äitinsä vinkattua hänelle kyseistä pestiä.
Niskasen mukaan kahvilan mukava työilmapiiri sekä leipominen innostivat häntä hakemaan samaa työpaikkaa seuraavinakin kesinä.
Hänellä ei olekaan muuta kuin myönteistä sanottavaa Cafe Kryptassa työskentelystä.
– Aamuvuoro on kahden työntekijän vastuulla ja kokeneempi työntekijä huolehtii, että kaikki varmasti toimii kahvilassa.
Aamuvuorolaisten lähdettyä tilalle tulee kaksi iltavuorolaista, kertoo Niskanen kahvilan työjärjestelyistä.
Niskanen ei ole tullut ajatelleeksi, voisiko kesätyöpaikka antaa pohjustusta tulevaisuuden työelämälle, mutta kokee kahvilassa työskentelyn antavan hyödyllistä opetusta käytännönelämän taitoihin liittyen.
Hänen työtehtäviinsä kuuluu leipomisen lisäksi myös asiakaspalvelu ja kahvilan yleisestä siisteydestä huolehtiminen.
Kahvilan muutto tuomiokirkolta Vanhaan pappilaan on vaikuttanut sen asiakasmäärään, kun ihmisille on tuottanut vaikeuksia löytää pappilaa.
Niskasen mielestä kahvilan tulisi tehdä tuoreet, päivittäin leivottavat leivoksensa sekä pappilan hienot ja historiaa havisevat tilat paremmin tunnetuksi, jotta kahvilan toiminta tulisi myös suuremman ihmisjoukon tietoon.
Niskasen kuvaillessa kahvilan tuoreita ja pehmeitä pullia erinomaisiksi vanhempi rouvashenkilö yhtyy mielipiteeseen:
– Niin ovat, nämä olivat kyllä tosi hyviä.
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.