Kirkon töihin oli mukava palata

Paluu kirkon töihin on tuntunut oikein mukavalta, toteaa Ella Pääkkö, joka aloitti Kiimingin seurakunnan lähetystyön ja kansainvälisen työn ohjaajana vuoden alussa.

Aiemmin Pääkkö on ollut kirkon nuorisotyössä, mutta ennen Kiimingissä aloittamistaan päiväkodissa.

– Koen, että nykyisessä työssä voin itse vaikuttaa työnkuvaani enemmän kuin päiväkodissa. Nautin myös siitä, että työarki on vähemmän vauhdikasta kuin päiväkotiympäristössä, hän hymyilee.

Pääkkö kohtaa seurakuntalaisia lähetyksen kerhoissa ja tapahtumissa.

– Piispankamarissa Ylikiimingissä olen paikalla lähes joka perjantai. Lisäksi noin joka toinen torstai olen mukana Kiimingin Nuttu ja sukka -piirissä sekä noin joka toinen viikko Torstaikerhossa, jota pidetään Yli-Iissä yhteistyössä diakoniatyön kanssa.

Työnkuvaan kuuluu myös kertoa kirkon kansainvälisestä työstä rippikoululaisille sekä tehdä kouluvierailuja.

– Nuorisotyönohjaajan kanssa olemme menossa pian Kiiminkipuiston koululle.

Lähetysseurat maaliskuussa, lähetyksen teemapäivä huhtikuussa

Kiimingissä on kevään mittaan useampiakin lähetykseen ja kirkon kansainväliseen työhön liittyviä tapahtumia, esimerkiksi Jäälin kappelissa 20. maaliskuuta pidettävät lähetysseurat.

– Ohjelmassa on kahvittelua, musiikkia, hengellisiä puheenvuoroja sekä lähetystyön kuulumisia. Puhujavieraana on Suomen Lähetysseuran palvelupäällikkö Juha Taanila. Itse toimin tilaisuudessa säestäjänä.

Kiimingissä pidetään lähetysaiheinen tilaisuus myös 18. huhtikuuta. Suomen Lähetysseuran ajankohtaispäivässä perehdytään lähetyskumppanuuden raamatullisiin perusteisiin ja siihen, mitä kumppanuus käytännössä tarkoittaa. Lisäksi kuullaan nuorten aikuisten ajatuksia lähetystyön kehittämisestä. Aiheisiin johdattelevat Lähetysseuran missiologian erityisasiantuntija Kati Kemppainen ja kansainvälisen työn kehittämisen erityisasiantuntija Leena Luukkonen sekä Porvoon suomalaisen seurakunnan kappalainen Juhana Sihvo.

Nimikkolähettejä ja kummikohteita maailmalla

Kiimingin seurakunnalla on maailmalla useita nimikkolähettejä: Suomen Lähetysseuran Saara Kalaluka eteläisessä Afrikassa, Kansanlähetyksen Saara Mrčela Venäjällä, Kylväjän Janne ja Ella Henriksson Mongoliassa.

Lisäksi Kiimingin seurakunta tukee Pipliaseuran raamatunkäännöstyötä Intiassa, medialähetysjärjestö Sansan radiolähetystyötä Intiassa sekä Sansan kristillistä mediatyötä Afganistanissa ja Iranissa.

– Seurakunnasta ollaan mukana myös kummityössä. Yksi seurakunnan lähetyspiireistä tukee vaikeassa asemassa olevia nuoria äitejä Thaimaassa, toisella lähetyspiirillä on Botswanassa kummikohde, jossa tuki menee syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille. Lisäksi Kiimingin seurakunnan kasvatustyöllä on oma koulunkäyntiä tukeva kummikohde Kolumbiassa ja seurakunnan työntekijöillä on Kambodžassa kummikohde, joka pyrkii kehittämän paikallista seurakuntatyötä.

Nimikkolähettejä tuetaan muun muassa kolehtituotolla. Kullekin lähetysjärjestölle on nimetty oma kolehtipyhä. Silloin Kiimingin seurakunnassa kerätty kolehti ohjautuu Kiimingin omille nimikkolähetyskohteille.

– Piispankamarista villasukkia ja lapasia ostamalla voi tukea lähetystyötä. Lisäksi erilaisissa tapahtumissa voidaan kerätä lähetystyön hyväksi vapaaehtoinen kahviraha. Tällaisen vapaaehtoisen lahjoituksen voi tehdä esimerkiksi lauluillassa 23. huhtikuuta. Luvassa on kahvittelua, laulua, lähetystyön kuulumisia sekä hartaushetki.

Pääkkö kannustaa seurakuntalaisia lähtemään mukaan lähetystyön ja kansainvälisen työn tilaisuuksiin. Niissä tehdään seurakunnan nimikkokohteita tutummaksi.

– Lähetystyö on auttamistyötä. On palkitsevaa kuulla, mitä konkreettista siellä on suomalaisten tuella saatu aikaan. Rahallinen tuki on arvokasta, mutta arvokasta on jo sekin, että on kiinnostunut kuulemaan lähetystyöstä.

Itse ajattelen, että seurakunnan oma nimikkokohde maailmalla on osa sitä samaa seurakuntaa, johon me täällä Suomessa kuulumme.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää