Iloa ja kiitollisuutta uudesta rakennuksesta

Liminkalaiset pääsivät ihastelemaan harjakorkeuteen saatua seurakunnan uutta kerhotilaa.

Tuleepa meille komia tilat! Tästä tulee varmasti viksu. Hyvin tämä tähän tontille passaa.

Liminkalaiset pääsivät tutustumaan seurakunnan uuteen kerhorakennukseen ja kommentit olivat kehuvia.

Myös vs. kirkkoherra Eeva Mertaniemi oli iloisella ja kiitollisella mielellä siitä, että rakennuspäätös tehtiin ja rakennustyön sujumisesta mallikkaasti.

– On ollut mielenkiintoista olla mukana tällaisessa uudisrakennushankkeessa.

 

 

– Kaikki ovat vielä surullisia Kotikolon ja vanhan kivinavettarakennuksen menetyksestä, mutta monet täällä avoimien ovien tilaisuudessa poikenneet seurakuntalaisetkin ilmaisivat ilonsa siitä, että tontti ei jäänyt tyhjilleen.

Uusi rakennus valmistuu vuoden loppuun mennessä. Seurakunnassa on jo vähän heitelty ideoita siitä, mitä toimintaa uusissa tiloissa ensi vuoden puolella aletaan järjestää. Yhtenä mahdollisuutena on väläytelty esimerkiksi kesäkahvilatoimintaa.

– Tila on monipuolinen, tässä voi kokoontua yhtä aikaa monta ryhmää. Alakerran toiseen päähän tulee noin 30 hengen tila esimerkiksi kokouksille. Tilaa voi tarjota myös seurakunnan yhteistyökumppaneille, Mertaniemi sanoo.

Uudet tilat sopivat monenlaisiin tarpeisiin

Hyvällä ja kiitollisella mielellä rakenteilla olevia tiloja silmäili myös Limingan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Miika Koskiakoski.

– Uutta kerhotaloa pystytään hyödyntämään monenlaisissa tilatarpeissa. Käytäntö sitten näyttää, miten seurakunnan eri toiminnot tähän uuteen tilaan tukeutuvat.

 

Kirvesmies Harri Äijälä ja Limingan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Miika Korkiakoski

 

Uusi kerhorakennus nousee pihapiiriin, jossa on jo seurakuntatalo, Lähetysvintti sekä pappila.

Samaan pihapiiriin on tulossa aikanaan vielä uusi seurakuntatalo. Sen suunnittelu on tosin nyt keskeytetty. Kokonaan ajatusta ei kuitenkaan ole haudattu.

– Ehdimme aloittaa seurakuntatalon suunnittelun ennen kuin kivinavetta paloi. Nyt saatetaan kuitenkin ensiksi tämä kerhotalo valmiiksi ja remontoidaan kirkko. Sen jälkeen määrittelemme uudelleen puhtaalta pöydältä, minkälaiset ja minkä kokoiset tilat seurakuntataloon tarvitaan, Korkiakoski sanoo.

”Tutun oloinen ilmestys”

– Ihan on tutun oloinen ilmestys tähän pihapiiriin, toteaa Liisa Karhumaa uudisrakennuksesta.

 

 

– Sopii hyvin muiden rakennusten seuraan ja mukailee paikalla aiemmin ollutta rakennusta, lisäävät Karhumaa ja Tuula Mattila, jotka joka toinen torstai seurakunnan aamupuurotilaisuudessa käydessään ovat samalla aina seuranneet, missä vaiheessa rakennustyömaalla ollaan.

– Tästä syntyy niin toimivat tilat, että toivottavasti koko Liminka löytää tänne, Karhumaa sanoo.

Hyvältä näyttää, saadaan hienot tilat

– Aika hyvältä näyttää. Ei tämä ole lähellekään samannäköinen kuin entinen rakennus tällä paikalla, mutta sillä ei ole merkitystä. Hyvännäköinen tämä on kunhan tästä valmistuu, tuumaa tiloihin tutustumaan tullut Veijo Heikkinen.

 

 

Hän on seurannut rakennustyön vaiheita ja nyt tuli nyt mielellään katselemaan rakennusta myös sisältä päin.

Portaita yläkerrasta laskeutuu Jouko Nurmenniemi.

 

– Ovat ne taitavia nuo rakentajat, hän ihasteli.

– Sääli että Kotikolo tuhoutui, mutta tästä tulee varmaan hieno, tähän saadaan hyvät tilat.

 

Tervetuloa, tervetuloa! Limingan seurakunnan vs. kirkkoherra Eeva Mertaniemi ja talouspäällikkö Hanna Korri kättelivät kutsuvierastilaisuuteen tulijat.

Harjannostajaisissa tarjottiin soppaa ja kakkukahvit.

Uusi kerhorakennus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

 

Talonrakentajat saivat kirkkoherralta kiitosta hyvästä työn jäljestä. Kuvassa Sarka Asuntojen Joona Kivioja, Juhana Kreivi, Harri Äijälä, Joel Kalliokoski ja Keijo Koivukangas.

 

Uuden kerhorakennuksen arkkitehtisuunnittelu on liminkalaisen Ritva Tiihonen-Anttilan käsialaa.

 

Uusi kerhorakennus nousee samaan pihapiiriin, jossa jo ovat seurakuntatalo, Lähetysvintti ja pappila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää