Hengellisille kesäjuhlille ennakoidaan ennätysvilkasta kysyntää

Kesälle 2022 on valmisteilla yli kymmenen valtakunnallista hengellisten kesäjuhlien suurtapahtumaa eri puolille Suomea. Tapahtumien kysyntä käy vilkkaana. Oulun seudulla asuville lähimmät kesäjuhlat ovat Rauhan Sanan Suvijuhlat Ylivieskassa ja Uusheräyksen Kesäseurat Kurikassa. Muut juhlapaikat ovat tänä kesänä Joensuun eteläpuolella.

Hengellisellä kesäjuhla- ja tapahtumakentällä on patoutunutta kysyntää, joten kesän tapahtumiin odotetaan runsaasti kävijöitä koronavuosien jälkeen.

Osa kaupallisen kentän runsaasta tapahtuma- ja festivaalitarjonnasta on jouduttu perumaan lipunmyyntihaasteista johtuen, mutta vastaavaa ei ole kohdattu hengellisen kentän tapahtumien tarjonnassa. Niillä on omat vakiintuneet kohderyhmänsä, ja tapahtumat ovat pääosin maksuttomia.

On hienoa, että hengelliset kesätapahtumat päästään järjestämään nyt normaaliin tapaan paikan päällä ja kasvokkain. Yhteisillä kokoontumisilla on suuri merkitys kävijöille, mutta myös järjestäjien taloudelle ja viestinnälliselle näkyvyydelle, toteaa kehityspäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista. Kupiainen edustaa hengellisten kesäjuhlien ja -tapahtumien ekumeenista työryhmää, joka on tiivistänyt yhteistyötään.

Tapahtumia järjestetään myös hybriditapahtumina, jolloin fyysisen tapahtuman ohjelmat ovat nähtävissä ja kuultavissa myös sosiaalisessa mediassa sekä radio- ja televisiolähetyksissä.

Ekumeenisessa Hengelliset kesäjuhlat ja -tapahtumat -työryhmässä ovat mukana kaikki suuret evankelisluterilaisen kirkon herätysliikkeet sekä kristilliset järjestöt, kuten Iso Kirja ry ja Vapaakirkko.

Työryhmän tavoitteena on yhteinen kehitystyö ja tiedonvaihto sekä varautuminen tapahtuma-alan muuttuviin tilannekuviin ja toimintaedellytyksiin. Myös koko hengellisen kesäjuhla- ja tapahtumakentän viestintää tehdään aiempaa enemmän yhdessä.

***

Tulossa olevia kesäjuhlia

Lähetysyhdistys Kylväjän Lähetyksen kesäpäivät 10.–11.6. Vierumäen urheiluopistolla Heinolassa

Mukana muun muassa piispa Seppo Häkkinen, Kylväjän lähetystyöntekijöitä pakolaistyöstä ja suljetuista maista sekä musiikkivieraina Outi ja Lee. Yrittäjille ja liike-elämässä työskenteleville on oma tapaaminen. Lisätiedot www.kylvaja.fi/kesapaivat.

Sanan Suvipäivät 17.–19.6. Hollolassa ja Heinäveden Kirkastusjuhlat 29.–31.7.

Sanan Suvipäivien “Keskellä aikaa” ja Heinäveden Kirkastusjuhlien “Paras paikka” pääohjelmat striimataan.

Molemmilla juhlilla liitytään tänä vuonna Erkki Leminen 100 -juhlavuoteen, johon liittyen kuullaan mm. uusia Erkki Lemisen runoihin sävellettyjä lauluja. Tapahtumat ja lähetykset: www.kirkastusjuhlat.fi.

Helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi 23.–26.6. Isossa Kirjassa Keuruulla

Teema ”Rakasta lähimmäistäsi” linkittyy syksyllä pidettävään yhteiskristilliseen ”Se löytyi” -mediamissiokampanjaan. Koko perheelle suunnattuun monipuoliseen tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumaa voi seurata myös UskoTV:n kanavalla hankkimalla nettipassin. Lisätiedot: www. juhannuskonferenssi.fi.

Raamattukesä-seminaari 29.6.–1.7. ja Kansanlähetyspäivät 1.–3.7. Ryttylässä

Kansanlähetyspäivien ”Kotona täällä ja taivaassa” ohjelma on seurattavissa Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla, osin myös Teams-sovelluksella. Osa ohjelmasta radioidaan Radio Dein taajuuksilla perjantaina sekä lauantaina.

Kansanlähetyspäiville Ryttylään odotetaan enemmän osallistujia kuin koskaan aikaisemmin. Lisätiedot tapahtumasta, ohjelma sekä lähetykset: www.kansanlähetyspäivät.fi

Herättäjäjuhlat 1.–3.7. Joensuussa

“Lohduksi toisillemme” teeman alla veisataan Siionin virsiä ja nautitaan runsaasta oheisohjelmasta. Körttiradion nettiradio toimii vuorokauden ympäri, lisäksi Järviradion taajuuksilla on kolme lähetystä.

Yle Radio 1 lähettää tallenteen lauantain päiväseuroista sunnuntaina 10.7. klo 11. Lisätietoja ja Körttiradion kuuntelulinkki: www.herattajajuhlat.fi

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Evankeliumijuhla 1.–3.7. Sastamalassa

Evankeliumijuhla ”Sinä pelastit minut” on koko perheen hengellinen kesäjuhla, jonne on vapaa pääsy. Ohjelmassa on raamattuopetusta, välähdyksiä lähetystyön arjesta kuvin ja sanoin, yhteistä laulua ja upeita konsertteja. Osa ohjelmasta radioidaan Radio Dein kautta.
Tapahtuma näkyy myös verkossa. Ohjelma ja sen lähetykset: www.evankeliumijuhla.fi

Vapaakirkon kesäjuhlat 1.–3.7. Tampereen Teopoliksella

Teemana ”Valloittava evankeliumi”. Lapsille ja perheille, varhaisnuorille sekä nuorille järjestetään omat juhlat. Alueen päiväkoti valmistellaan lasten ja perheiden käyttöön ja pihalle nousee myös lasten juhlateltta. Lisätietoa https://kesajuhlat.fi

Suviseurat 1.–4.7. Lopella

Lopella Räyskälän ilmailukeskuksen alueella järjestettävien seurojen tunnuslause on Jeesuksen opetus: ”Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta” (Mark. 10:14).
Suviseurojen sunnuntain sanajumalanpalvelus välitetään suorana Ylen televisiokanavalla. Suviseuroista radioidaan myös Yle Radio 1 -kanavalla 24.7. klo 11 lähetettävä seuratilaisuus. Lisätiedot sekä lähetykset ohjelmasta: www.suviseurat.fi.

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlat 15.–17. 7. Ylivieskassa

Rauhan Sanan toiminta painottuu seuroihin myös Suvijuhlilla. Lähetysyhdistys kuuluu lestadiolaiseen herätysliikkeeseen. Suvijuhlat ovat vuoden päätapahtuma, joka kerää yhteen  rauhansanalaiset ympäri maan ja maailman.

Uusheräyksen valtakunnalliset Kesäseurat Kurikasssa 22.-24.7.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Uusheräyksen Keskusliitto ry, Etelä-Pohjanmaan Uusheräys ry ja Kurikan seurakunta. Päätapahtumapaikka: Kurikan Yhteiskoulu. Omaa ohjelmaa kouluikäisille ja nuorille. Uusheräyksen luonteenomaisinta toimintaa ovat seurat, mikä näkyy myös Kesäseurojen ohjelmassa.

Hengen uudistuksen kesätapahtuma 5.–7.8. Lempäälän Ideaparkissa

KesäSpirit-tapahtuma myös striimataan. Lisätiedot tapahtumasta ja linkki striimiin: hengenuudistus.fi/kesaspirit

Medialähetyspäivät 23.–25.9. Porvoossa

“Taivaan vallat” teemalla kulkevassa tapahtumassa kuullaan ensimmäistä kertaa artistina isänsä gospelmuusikko Jukka Leppilammen kanssa esiintyy näyttelijä, juontaja ja laulaja Mikko Leppilampi. Mukana ovat myös saksofonisti Jukka Perko, Marzi Nyman trio, Jepa Lambert ja Sounds of Mercy sekä Pekka Laukkarisen juontamassa.

Lauantain ohjelma tarjoaa monipuolista medialähetystyön ja hengellisen elämän sisältöä. Mukana päivillä muun muassa Arto Antturi, Eija-Riitta Korhola, Veli-Matti Kärkkäinen, Teemu Laajasalo, George Makeen Libanonista, Jukka Norvanto, kansainvälinen nuorten M18-tanssiryhmä ja Nina Åström. Nuorille on omaa ohjelmaa.

Osa ohjelmasta kuunneltavissa Radio Dei -kanavalla ja sunnuntain messu Yle Radio 1 -kanavalla. Ohjelma ja lisätietoa: https://sansa.fi/mlp22. Virtuaalitapahtuma: https://sansa.fi/tapahtumalive

Juttuun lisätty 30.5. kello 13.15 Rauhan Sanan ja Uusheräyksen kesäjuhlien tiedot.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää