Hulttioita ja muita muusikoita Hailuodossa

Hailuodon seurakunta järjestää 4. syyskuuta gospelfestivaalin. Ääneen pääsevät Rovasti & Hulttiot, Frosty River sekä Poukkula & Kemppainen. Rouheaa juurimusiikkia soittavan Rovasti & Hulttiot-yhtyeen kitaristin, kirkkoherra Timo Juntusen mielestä Jumalan läsnäoloa maailmassa voi ilmentää gospelin ohella hyvin myös yleisinhimillisen musiikin sävyillä.

||

Rovasti & Hulttiot -yhtye näki päivänvalon Hailuodossa alkuvuodesta 2013.

– Ystäväni, kitaristi Juha Taskinen pohti tuolloin, että olisi mukava soittaa gospelia. Totesimme, että mikäpä siinä ja perustimme yhtyeen, Hailuodon kirkkoherrana toimiva Timo Juntunen kertoo lyhyen syntytarinan.

Rovasti & Hulttiot esiintyi ensimmäisen kerran Hailuodossa kahvila Farestiinassa.

– Soitimme triona kappaleita Nuoren seurakunnan veisukirjasta eli niin sanotusta punaisesta laulukirjasta. Yleisöä oli paikalla jonkin verran ja sukseehan siitä syntyi. Koska menetystä oli, päätimme jatkaa musisointia, akustista kitaraa soittava Juntunen juttelee.

Yhtyeen nimen keksi kitaristi Taskinen. Juntunen toteaa, että hyväntuulisuuden ohella nimeen liittyy teologinen juonne.

– Jokainen ihminen on epätäydellinen. Välillä kuljemme syvissä vesissä ja jokainen tarvitsee armoa ja armollisuutta. Ihminen on vähän hulttio.

Musiikilla kosketuspintaa seurakuntaan

Enimmillään Rovasti & Hulttiot -yhtyeessä on ollut kahdeksan jäsentä, ja välillä se on esiintynyt niin triona kuin duona.

Hailuodon festarikeikalla esiintymässä ovat Juntusen ja Taskisen lisäksi Annukka Loukola (laulu), Katri Kangas (stemmalaulu), Saara Isola (bassokitara) ja Markus Juntunen (rummut).

Yhtye esittää gospel-covereitten lisäksi muun muassa Hectorin, J. Karjalaisen ja Juice Leskisen tuotantoa.

– Viime vuosina olemme esittäneet yhä enemmän sekulaaria, kirkon sanomaan sopivasti linkittyvää musiikkia. Jumalan läsnäoloa maailmassa voi ilmentää mielestäni hyvin myös yleisinhimillisen musiikin sävyillä, Juntunen sanoo.

Rovasti & Hulttiot soittaa rouheaa juurimusiikkia, jossa on folkin ja bluesin tunnelmaa. Kotimaisen gospelin lisäksi ohjelmistoon kuuluu joitakin ulkomaisia, americana-tyylisiä gospelkappaleita. 

Yhtye tekee tutuista kappaleista omia sovituksia, joissa instrumentaalisuudella on vahva rooli.

– Pyrimme soitossamme hyvään lopputulokseen, mutta emme hirveästi varo mahdollisia virheitä. Varsinaisia ammattisoittajia emme ole. Yritämme välittää esiintymisellämme hyvää tuulta ja hyvää meininkiä.

Yhtye on vetänyt Oulun seudulla vuosittain keskimäärin kolmeneljä keikkaa, korona-aikana niitä oli netissä. Keikat ovat yleensä seurakunnallisissa yhteyksissä.

– Aktiivisemman seurakuntaväen lisäksi olemme tavoittaneet nuoria aikuisia. On hienoa, jos olemme voineet olla osaltamme luomassa heille kosketuspintaa seurakuntaan.

Avaran taivaan alla pidettävät festarit

Gospelfestivaali pidetään Hailuodon kirkon ja hautausmaan välisen kirkkomännikön alueella.

Paikkakin tuo kirkkoa elämän keskelle. Kun festarit järjestetään avaran taivaan alla, saattaa siellä piipahtaa satunnaisia ohikulkijoita. Koska kirkko on vieressä, voimme huonolla säällä siirtää tapahtuman sisätiloihin.

Hailuodon Gospelfestivaali pidetään nyt toista kertaa. Korona-aika toi taukoa, mutta jatkossa tapahtuma on tarkoitus järjestää vuosittain.

Oululainen Frosty River on bluegrass-bändi, jonka ohjelmisto on monivivahteinen tutkimusretki perinteisen americana ja oldtime-musiikin sielunmaisemiin pohjoismaisin höystein. 

Oululainen Poukkula & Kemppainen puolestaan on hyväntuulista ja rytmikästä musiikkia kontrabasson ja kitaran säestyksellä esittävä duo.

Hailuodon gospelfestivaali pidetään sunnuntaina 4. syyskuuta kello 1720 kirkon ja hautausmaan välisen kirkkomännikön alueella. Hailuodon seurakunnan järjestämään tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, ohjelmamaksu on 10 euroa. Tapahtuman aikana alueella toimii virvokemyynti seurakunnan musiikkityön hyväksi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää