"Hyvä musa menee aina"

Immortal Souls -yhtye soittaa death metalia meksikolaisessa baarissa ja kristillisillä festareilla. Bändi on pääesiintyjä uudella kristillisen musiikin festivaalilla Oulussa.

Ensin keikka joka päivä kolmen viikon ajan Meksikon helteissä, sen jälkeen puolitoista vuotta hiljaisuutta koti-Suomessa. Kuten niin monen muunkin bändin, myös Immortal Souls -yhtyeen lasku koronakauteen oli jyrkkä.

Hiljaiselo päättyy kuitenkin ensi lauantaina. Tuolloin Oulussa järjestetään ensimmäistä kertaa raskaan kristillisen musiikin festivaali Incarn Fest.

Immortal Souls on festivaalin pääesiintyjä. Bändin laulaja Aki Särkioja odottaa yleisön eteen pääsemistä.

– Livesoittaminen on parasta. Korona-aikana heitimme keikkaa Facebookin kautta, mutta kyllähän se vähän teennäistä oli, hän tunnustaa.

Selkeät tekstit aliarvioisivat kuulijaa

Immortal Soulsiin kuuIuvat laulaja ja basisti Aki Särkiojan lisäksi Esa Särkioja (sähkökitara), Marko Pekkarinen (sähkökitara) ja Juha Kronqvist (rummut).

Melodista death metalia soittava bändi käyttää kappaleidensa sanoituksissa usein luontoon liittyviä vertauskuvia. Englanniksi kirjoittavan Särkiojan mukaan biisit ovat sen verran moniselitteisiä, että niitä on luonnehdittu vaikeaselkoisiksikin.

– Haluan herättää ajatuksia ja haastaa älyllisesti. Täysin selkeät tekstit olisivat kuulijan aliarvioimista, hän sanoo.

Lauluissa toistuvat talviset teemat, samoin levyjen kansissa.

– Talvea ajatellessa kynästä tulee terävämpi. Siihen liittyvää sanastoa voi käyttää moneen tarkoitukseen, Särkioja perustelee.

Alkutaival oli takkuinen

Kun veljekset Aki ja Esa Särkioja perustivat Immortal Soulsin vuonna 1991, death metal oli juuri saapunut Suomeen. Kotikonnuilla Kokkolassa tyylisuunta ei saanut kaikilta varauksetonta ihailua.

– Meitä katsottiin nenän vartta pitkin ja vaatteitakin arvosteltiin. Minun tanssijalkani örinämusiikki sai kuitenkin heti vipattamaan.

– Onneksi pidimme päämme. Kun pääsimme reissaamaan, huomasimme että meistä tykätään.

Ulkomailla yleisön eteen pääsee useammin

Kolme levyä julkaisseen Immortal Soulsin levy-yhtiöt ovat aina olleet ulkomailla. Keski-Euroopassa on ollut myös suurin osa keikoista.

– Ulkomailla esiintymismahdollisuuksia on enemmän kuin Suomessa, jossa on kristillisen musiikin festivaalit silloin tällöin.

Esiintymispaikalla ei bändille ole väliä. Keikkakalenterissa ovat olleet peräkkäin kristillinen Maata näkyvissä -festarit ja Tuska-festivaalit. Meksikossa he kiersivät etupäässä pubeissa ja baareissa.

– Hyvä musa menee aina.

Hybriditapahtumana järjestettävä Incarn Fest lauantaina 16.10. rock-klubi 45 Specialissa. Yhteistyökumppaneina Oulun evankelis-luterilaiset seurakunnat, Oulun helluntaisrk, Scene Arts ja 45 Special.

Uusi tapahtuma tavoittelee nostetta kristilliselle raskaalle musiikille

Incarn Fest on uusi kristillisen raskaan musiikin festivaali, jonka tavoitteena on kasvattaa gospel-hevin asemaa Suomessa.

– Meillä ei ole tämän genren edustajille juurikaan esiintymismahdollisuuksia. Se näkyy suoraan nuorten soittajien määrässä, sanoo tapahtumaa varten perustetun Incarn ry:n puheenjohtaja Joonatan Niemi.

Tänä vuonna tapahtumassa on tunnettuja bändejä. Niemen mukaan tyylisuunnan herättelyssä ei kuitenkaan palata 1990-luvun kultaisiin vuosiin, vaan tulevaisuudessa festivaali toimii myös näyttäytymispaikkana tulokkaille.

Oulu on Incarn Festille juuri oikea paikka, sanoo Niemi.

– Suomessa on eniten metallibändejä väkilukuun suhteutettuna ja Oulussakin niin runsaasti, että kaupunkia voisi sanoa maailman metallipääkaupungiksi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää