"Ihmiset haluavat nyt tosissaan kuulla hengellistä sanomaa"

Rippileirillä on ollut liikuttavaa huomata, kuinka nuoret ovat halukkaita kuulemaan sanomaa toivosta sekä armollisesta ja rakastavasta Jumalasta, sanoo Jaana Helistén-Heikkilä, Karjasillan seurakunnan vs. seurakuntapastori.

Jaana Helistén-Heikkilä toimi yli 10 vuotta diakoniatyöntekijänä, kunnes valmistui viime vuonna papiksi.

– Opiskelin teologiaa aluksi vähän harrastuksenomaisesti, töiden ohessa. Sitten jäin vuorotteluvapaalle katsomaan, teenkö opinnot loppuun. Kiinnostus ja kutsumus vahvistuivat viimeistään seurakuntaharjoittelussa.

Helistén-Heikkilä valmistui toukokuussa 2021. Ennen pappisvihkimystä hän työskenteli Joensuussa sairaalapastorin kesälomasijaisena. Pappisvihkimyksen hän sai viime pyhäinpäivänä ja toimi sen jälkeen sairaalapastorina Raahessa.

Merkityksellistä työtä Jumalan työtoverina

– Tämä on ollut oikeastaan parempaa kuin odotin, sanoo papin työssä nyt vajaan vuoden verran toiminut Helistén-Heikkilä.

– Seurakuntapastorin työ Karjasillan seurakunnassa on toki erilaista kuin sairaalapastorin työ. Sairaalapastorilla on tärkeä palvelutehtävä kohdata surevia ja läheisensä menettäneitä ja pohtia heidän kanssaan elämän tärkeimpiä kysymyksiä.

– Myös diakoniatyössä kohtasin elämän erilaisissa vaikeuksissa olevia ja siitä on ollut iso hyöty papin työssä. Enää en hätkähdä mitään, sillä tiedän, että ihmiselämässä voi tulla vastaan ihan mitä vaan. Mutta diakoniatyössä jo sain kokemuksen siitä, että voin tuoda ihmisille toivoa ja että kaikesta voi selvitä. Huomasin, että ihmisille on tärkeä tietää, että on olemassa rinnalla kulkijoita, meitä seurakunnan työntekijöitä.

– Itsellekin tulee iloinen olo, kun huomaa tekevänsä merkityksellistä työtä Jumalan työtoverina.

Ajat muuttuvat, Raamatun sanoma pysyy

Rippileirillä kesäkuussa Kuusamon Juumassa Helistén-Heikkilä havaitsi, kuinka kiinnostuneina nuoret lukevat Raamattua ja katekismusta.

– Vaikka Raamattu voi joskus tuntua tylsältäkin, sen sanoma on tuoretta kaikkina aikoina. Ja on iso rikkaus, että vaikka ajat muuttuvat ja elämäntilanteet muuttuvat, Raamatun sanoma ja Jumala eivät muutu, ne ovat jotakin pysyvää.

”Toivottavasti osaamme ottaa tulijat vastaan”

Jaana Helistén-Heikkilä iloitsee siitä, että ihmiset ovat nyt vastaanottavaisia kirkon sanomalle.

– Kirkolle tämä tietää haastetta löytää mielekkäistä vapaaehtoistehtäviä niistä kiinnostuneille ihmisille. Toivottavasti kirkko osaa ottaa vastaan ne, jotka haluavat tulla ja löytää paikkansa seurakunnasta. Jumalan tarkoittamaa työtä eivät tee yksinomaan työntekijät vaan myös vapaaehtoiset, Helistén-Heikkilä ajattelee.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää