Intiön kappelin peruskorjaus käynnistyy helmikuussa

Intiön kappelin varsinainen korjaustyö alkaa 5. helmikuuta. Työmaan valmistelevia töitä, kuten aitauksia ja sosiaalitilojen perustamista aloitetaan jo aiemmin.

Kuva: Minna Kolistaja / Rauhan Tervehdyksen arkisto

Intiön kappeli on ollut joulukuun alusta asti suljettuna, eikä siellä ole ollut seurakuntalaisten tilaisuuksia.

Rakennus on urakan aikana pois käytöstä lukuun ottamatta krematoriotiloja ja vainajakylmiöitä. Krematoriotiloissa ja vainajakylmiöissä toimivat vain seurakunnan omat työntekijät ja lisäksi siellä käy hautaustoimistojen työntekijöitä.

Tavoiteaikataulu peruskorjauksen valmistumiselle on syyskuussa 2025.

Uurnien luovutukset siirtyvät Intiön kappelilta 1. helmikuuta alkaen väistötilaan, joka sijaitsee hautausmaan toimistorakennuksen edessä, osoitteessa Intiöntie 6.

Siunaustilaisuudet siirtyivät Intiön kappelista kirkkoihin joulukuussa. Hautauspalveluiden johtaja Tuomo Vuontisjärven mukaan tämä on tuonut omat haasteensa hautaustoimen arkeen.

– Intiön kappelin sulkeminen on vaikuttanut ensisijaisesti Vanhan kappelin käyttöasteen huomattavaan lisääntymiseen. Kirkoista Oulujoen kirkossa suoritetaan perinteiseen tapaan hautaan siunaamisia, mutta toistaiseksi muiden kirkkojen käyttö ei ole merkittävästi lisääntynyt.

Intiön kappelin sulkeminen on aiheuttanut sen, että siunauksia pidetään myös viikolla. Tämä on myös hautauspalvelujen toive. 

– On ymmärrettävää, että mikäli saattoväkeä on tulossa kauempaa, omaisten toiveena siunauspäiväksi on yleisesti lauantai. Kuitenkin jos hautajaisia voitaisiin järjestää myös arkipäivinä, lyhenisi aikataulu kuolemasta siunauspäivään, Vuontisjärvi sanoo.

Siunausjärjestelyissä omaiset ottavat yhteyttä joko Intiönpolku 2:ssa sijaitsevaan hautausvaraamoon tai oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Hautausvaraamon numero on 08-3161 388. Hautausvaraamo on avoinna maanantaisin kello 9–16, tiistaista perjantaihin kello 9–15.30.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää