Joulukalenterin laulavat lapset aiheuttivat tykkäysaallon

Oulunsalon seurakunnan joulukalenterin luukku juuri pyhien alla innosti ihmiset peukutuksiin Facebookissa. Helkan, Alman ja Siirin lauluesityksestä tuli supersuosittu.

”Tämä on kyllä suloinen esitys.” ”Kiitos ihanat tytöt, kauniisti lauloitte kauniin laulun.”

Oulunsalon seurakunnan Facebook-joulukalenterin luukku 23. joulukuuta on herättänyt ihastusta. Videolle, jossa kolme pientä tyttöä – Helka, Alma ja Siiri – laulavat Joulupuu on rakennettu, sateli nopeasti valtaisa määrä peukkuja, punaisia sydämiä ja hymynaamoja. Lopulta niitä kertyi reippaasti yli tuhat.

Videota ei vain katsottu seurakunnan sivuilta, vaan sitä jaettiin koko ajan eteenpäin omille Fb-kavereille. Jakoja oli seitsemisenkymmentä.

Mieletön suosio, iloittiin seurakunnassa.

Kolme hurmaavaa esiintyjää ovat seurakunnan kanttorin Eeva-Maija Sorvarin lapsia. Sorvari säestää videolla pikkulaulajia pianolla, ja kannustava katsekontakti äidin ja tyttärien välillä käynnistää yhteisesiintymisen.

Video tehtiin kahta päivää aikaisemmin ennen sen julkaisua, kun Oulunsalon kirkossa vietettiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuutta.

– Tytöt esiintyivät tilaisuuden alussa. Jälkeenpäin he totesivat, että hetki kirkon edessä oli jännittävä. Meinasi jännittää, sanoi joukon pienin, 3-vuotias Alma minulle, äiti kertoo.

Pienestä hermoilusta saattoi kertoa Alma-tytön pikkupyörähdykset taltioinnin alussa.

Vaikka kanttoriäiti tietää, että pienet laulajat sulattavat helposti sydämiä, yllätti hänet tykkäyksien määrä Facebookissa.

– Ehkä selitys on juuri Alman svengauksissa ennen laulun alkua, äiti nauraa.

Eeva-Maija Sorvari kertoo, etteivät tytöt esiintyneet laulutilaisuudessa ensimmäistä kertaa. Helka, Alma ja Siiri ovat käyneet laulamassa äitinsä kanssa muun muassa palvelukodin vanhuksille.

Sorvari muistaa, että myös hän itse vieraili pikkutyttönä esiintymässä isänsä kanssa.

– Jonkinlaisesta jatkumosta tässä on siis kyse, hän toteaa iloisesti.

Samuli Sorvarin kuvaama video  on katsottavissa Oulunsalon seurakunnan Facebook-sivuilla.

Meinasi jännittää, kertoi joukon pienin, 3-vuotias Alma

Eeva-Maija Sorvari

 

 

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

 

 

 

 

 

 


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää