Maria Malinkinan toiveena on työllistyminen

Oulunsalon seurakunnassa perhetoiminnanohjaajana työskentelevä Maria Malinkina puhuu lapsille avoimesti Jumalasta. Hän kantaa huolta lasten tulevaisuudesta.

Kun perhetoiminnanohjaaja Maria Malinkina kertoo tai laulaa lapsille Jumalasta, lasten yleisin kysymys on se, miksi Jumala pitää meitä vain yhdellä kämmenellä. Miksi Hän ei käytä molempia käsiä?

–  Vastaan aina, että Jumala on niin iso, että me mahdumme kaikki hänen kädelleen, Malinkina nauraa.

Karjalasta Suomeen 17 vuotta sitten muuttanut Malinkina valmistuu kuluvana keväänä lastenohjaajaksi. Perhetoiminnanohjaajan sijaisuus Oulunsalon seurakunnassa mahdollistaa hänelle sekä opintoihin kuuluvan työharjoittelun että työkokemuksen kerryttämisen yhtäaikaisesti.

–  Toivon, että työllistyn myös tulevaisuudessa. Se on minulle erittäin tärkeää. Haluan työskennellä lasten kanssa, ja koen, että seurakunnassa työskenteleminen tuo minulle iloa.

 

On aikuisten vastuulla miettiä lasten tulevaisuutta.

 

Malinkinan päätehtävänä Oulunsalossa on perhe- ja päiväkerhojen ohjaaminen. Hän toimii myös tarvittaessa apuna muskarissa.

Ensimmäinen työviikko maaliskuussa oli raskas: Malinkina ei puhu suomea äidinkielenään. Aivot joutuivat tekemään tuplatyötä.

Mukavat työkaverit, ihanat lapset ja rauhallinen työympäristö ovat helpottaneet työhön sopeutumista.

–  Parasta on, kun saan olla lasten kanssa. Koen tärkeänä, että voin puhua lapsille vapaasti Jumalasta. Puhun heille siitä, miten Jumala rakastaa heitä ja odottaa heidän rukouksiaan. Käymme läpi Raamatun kertomuksia sekä kalenterin mukaan kulkevia kirkollisia tapahtumia.

Malinkina kantaa huolta lasten tulevaisuudesta.

– On aikuisten vastuulla miettiä lasten tulevaisuutta ja sitä, että he saavat elää rakkaudessa ja rauhassa.

Voit antaa palautetta täältä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää