Jumalanpalvelukseen ei nyt osallistuta kirkon penkillä vaan etäyhteyksin

Koronavirustilanteen vuoksi seurakuntalaiset opettelevat nyt toimimaan ”etäseurakuntalaisina”. Tutun kirkon penkkiin ei sunnuntain jumalanpalveluksen ajaksi voi istahtaa, vaan jumalanpalveluksiin osallistutaan nyt etäyhteyksin.

|
Arkistokuva on viiden vuoden takaa. Nyt kirkoissa pitää istua väljemmin.

Jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi kirkoissa sanajumalanpalveluksina niin, että ne välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä. Kukin seurakunta hoitaa videostriimaukset käytettävissään olevilla keinoilla.

Jumalanpalvelukset Lumijoen kirkosta lähetetään seurakunnan Facebook-sivuille. Sunnuntain (22.3.) jumalanpalvelus toimitetaan kello 18–19.

Jumalanpalvelukset Limingan kirkosta välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä.

Jumalanpalvelukset Tyrnävän kirkosta striimataan eli lähetetään suoratoistona Facebook Liven kautta ja lähetetään internetissä. Linkki lähetykseen seurakunnan nettisivuilla.

Jumalanpalvelukset Hailuodon kirkosta lähetetään internetin kautta.

Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon, Tuiran sekä Oulun tuomiokirkon jumalanpalvelukset lähetetään Verkkokirkossa (www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko). Nettiradiolähetysten kuuntelemista varten pitää ladata VLC-soitin, se tapahtuu Verkkokirkon nettisivujen kautta.

Suora videolähetys Virtuaalikirkon kautta (www.virtuaalikirkko.fi) lähetetään joka sunnuntai kello 10 Oulun tuomiokirkosta, Oulunsalon kirkosta ja Tuiran kirkosta. Vuoroviikoin jumalanpalveluksia lähetetään myös Haukiputaan, Karjasillan kirkoista, Kiimingin ja Oulujoen kirkoista.

Sunnuntai-iltaisin kello 18 Tuiran kirkosta lähetetään vesper.

Lisäksi Virtuaalikirkossa lähetetään viikoittain maanantaista lauantaihin Oulun ev.lut. seurakuntien toteuttama iltahartaus kello 18.

Virtuaalikirkko ei tarvitse rekisteröitymistä eikä vaadi laitteelta mitään erikoisominaisuuksia. Palvelu toimii tietokoneilla ja mobiililaitteilla, kuten puhelimilla ja tablettitietokoneilla.

Yleisradio lisää  jumalanpalveluksien televisiointia siten, että toistaiseksi lähetys nähdään joka sunnuntai sekä juhlapyhinä.

Yle Radio 1:ssa kuullaan sunnuntaisin kaksi ja juhlapyhinä yksi jumalanpalvelus. Aamu- ja iltahartaudet uusintoineen kuullaan joka arkipäivä sekä lauantaisin


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää