Kastehetkessä voi pitää ristiäiset isommallekin lapselle

Oulussa järjestetään syyskuussa kaksi kaikille avointa kastetilaisuutta, joiden jälkeen tarjoillaan kakkukahvit. Vastaavia tilaisuuksia järjestetään vuosittain useita.

|

Koronakevään aikana moni perhejuhla jouduttiin siirtämään tuonnemmaksi. Seurakunnissa haluttiin vastata tilanteeseen kutsumalla perheet matalan kynnyksen juhlaan, johon on helppoa osallistua ilman järjestelyvastuuta.

Tuiran seurakunta järjestää Linnanmaalla Pyhän Luukkaan kappelissa Kastehetken lauantaina 5. syyskuuta kello 12-15. Kastejuhla onnistuu näin ilman suuria järjestelyjä, jos ristiäiset ovat jääneet vauvakiireissä pitämättä tai juhlien järjesteleminen ei muuten tunnu luontevalta.

Kastehetkeen voi ilmoittaa kastettavaksi pienen tai suuremman alle rippikouluikäisen oululaislapsen. Seurakunta huolehtii käytännön järjestelyistä ja kasteen jälkeen tarjotaan kakkukahvit. Ilmoittautua voi perjantaihin 14.8. mennessä arkisin kello 9-15 numeroon 08 5314 600.

– Kastehetki on herkkä ja puhutteleva juhla, sillä kasteessa lapsi saa lahjan, joka kantaa häntä läpi elämän, kuvailee pastori Kirsi Chen Tuiran seurakunnasta.

 

Kastamisen edellytyksenä on, että jompikumpi lapsen vanhemmista on evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

 

Kastamisen edellytyksenä on, että jompikumpi lapsen vanhemmista on evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja että kastettavalla on kaksi kummia. Kummien ei ole välttämätöntä olla messussa paikalla.

Toinen avoin kastetilaisuus järjestetään Karjasillan seurakunnassa 20. syyskuuta kello 12, jolloin Pyhän Andreaan kirkossa vietetään kastemessua. Pyhän Andreaan tapahtumaan ilmoittaudutaan 4.9. mennessä sähköpostilla: karjasillanseurakunta@evl.fi tai puhelimella 08 531 3200.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää