Katse kameraan ja kotikirkkoa tutuksi

Muhoksen seurakunnassa on tehty jo useampia lapsille suunnattuja videoita kotikirkosta. Suunnitteilla on myös kirkon esittelyvideo turistien ja paikallisten iloksi.

||||

Muhoksen kirkko on ollut kuvausvalaistuksessa useampana päivänä kuluneena talvena. Seurakunnan varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön tiimit ovat kuvanneet kirkossa videoita muhoslaisten lasten iloksi ja opiksi.

– Ensimmäinen video oli suunnattu päiväkerholaisille ja päiväkotien lapsille. Siinä esiteltiin kotikirkkoa sekä suntion, kanttorin ja papin ammatteja, kertovat vt. nuorisotyönohjaaja Heidi Mertaniemi, pastori Eva-Maria Mustonen ja nuorisotyönohjaaja Tuula Väänänen.

Kuvaajana ja editoijana toimii Valto Savolainen, joka tunnetaan myös Miska Pressan Katti -nimellä esiintyvänä lastenmuusikkona.

Mukana ovat olleet myös kanttori Ossi Kajava, suntio Tarja Moilanen ja lastenohjaaja Soile Tumelius. Videoilla esiintyy myös seurakunnan maskotti, Naakka Kirhakkinen.

Käsikirjoitukset tehtiin porukalla. Lopputulokset venähtivät liki puolituntisiksi.

– Sen jälkeen tuumattiin, että pitäisi suunnitella paremmin, tekijät naurahtavat.

Eva-Maria Mustonen esittelee kameralle alttaria, Heidi Mertaniemi näyttää kuinka alttarille polvistutaan ja Valto Savolainen kuvaa. 

Ensimmäisen videon jälkeen on toteutettu kaksi videota alakoululaisille. Niissä käytiin läpi kirkon historiaa ja esineistöä sekä kerrottiin kirkollisista toimituksista, kuten kasteesta, hautaan siunaamisesta, ehtoollisesta ja rippikoulusta.

Videolla myös vastattiin koululaisten kysymyksiin.

– Kirkko ja esineistö näyttävät kuvissa tosi hyville, ihastelee Väänänen, joka esittelee videolla esineitä yhdessä Mertaniemen kanssa.

Videoissa ei ole pysytelty vain kirkon seinien sisällä, niissä on hyödynnetty Savolaisen drone-lennokilla kuvaamia näkymiä kirkosta ja hautausmaasta.

– Videoista saa mielenkiintoisia jo sillä, että kuvaa tilannetta monella kameralla, Savolainen kertoo.

Lapsille tehtävien videoiden lisäksi suunnitelmissa on myös lyhyt esittelyvideo kirkosta.

– Olisi hienoa, jos video olisi mahdollista nähdä vaikkapa QR-koodin kautta. Ajatus on, että sen avulla pääsisi tutustumaan kirkkoon myös silloin, kun kirkon ovet ovat kiinni, opiskeluaikanaan Muhoksen kirkon esittelijänäkin toiminut Mustonen perustelee.

Muitakin suunnitelmia luomisen intoon päässeellä porukalla on.

– Kirkollisten ammattien esittelyvideo voisi olla kiva, he pohtivat.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää