Kesätöissä: Mesfin Keisu löysi oman paikkansa ammattilaisena

Esittelemme neljä kesätyöntekijää seurakunnista. Mesfin Keisu työskentelee Oulujoen seurakunnassa nuorisotyöntekijänä. Vapaaehtoisesta on tullut ammattilainen.

Tämä kesä on vahvistanut Mesfin Keisun tunnetta siitä, että hän on yhteisöpedagogiikan ammattilainen.

Oulujoen seurakunnassa vs. nuorisotyöntekijänä työskentelevän Keisun valmistuminen Centria-ammattikorkeakoulusta häämöttää parin kurssin päässä. Opinnot ovat kestäneet neljä vuotta, mutta työkokemusta on kertynyt rutkasti tätä pidemmältä ajalta.

– Olen ollut aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä seurakunnissa siitä lähtien kun kävin rippikoulun. Kesäisin olen ollut töissä rippileireillä, lastenleireillä, juhannusjuhlilla ja Kymppisynttäreillä sekä avustanut jumalanpalveluksissa, Keisu luettelee.

– Tänä kesänä koen irrottautuneeni isosen ja nuorisotyöntekijän välimaastosta ja ottaneeni nuorisotyöntekijän roolin. Nyt olen osa ammattilaisten porukkaa, hän toteaa.

Koska työkokemusta on kertynyt niin seurakunnista kuin kunnistakin, Mesfin Keisu on ehtinyt vuosien saatossa oppia esimerkiksi sen, kuinka leirejä vedetään tai kuinka osallistujat saadaan toimimaan yhdessä ryhmänä.

Käytännön työt ovat tuttuja, mutta teoriaopinnot kirkon nuorisotyöntekijäksi pätevyyden antavassa Centriassa alkavat kantaa hedelmää.

– Tutkintoon kuuluu 90 opintopisteen verran teologian opintoja. Niistä on ollut nyt hyötyä, kun olen pitänyt oppitunteja rippikoululaisille.

Keisu toteaa, että monelta hänen opiskelukavereistaan puuttuu kokemus seurakunnissa työskentelystä.

– Minulle seurakuntien tarjoama vapaaehtoistyö ja kesätyöt ovat olleet täydellinen pohja ponnistaa tulevaan ammattiin, vs. nuorisotyönohjaaja sanoo.

Työtehtävä: Vs. nuorisotyönohjaaja
Työn kesto: 1.6.–10.8
Työaika: Ei työaikaa. Vapaapäivät määrittyvät pitkälti leirillä tehtyjen työpäivien mukaan.

Herättikö juttu kysymyksiä? Anna palautetta täällä!


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää