Kirkkoherranvaalin ennakkoäänestys alkaa Karjasillalla

Karjasillan tulevaa kirkkoherraa pääsee äänestämään ennakkoon 2.-6. lokakuuta Karjasillalla, Kastellissa, Kaakkurissa tai Maikkulassa. Varsinainen vaalipäivä on 8. lokakuuta.

Karjasillan seurakunnan kirkkoherranvaalissa voi äänestää ennakkoon maanantaista perjantaihin 2.–6. lokakuuta.

Koko ennakkoäänestysviikon voi äänestää Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Ovet ovat auki kello 9–18.

Lisäksi keskiviikkona ja torstaina kello 15–19 on mahdollista äänestää Kastellin kirkossa (Töllintie 38) Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8) ja Maikkulan kappelissa (Kangaskontiontie 9).

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Äänioikeutettuja ovat kaikki Karjasillan seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet. Laajan Karjasillan seurakunnan alueella äänioikeutettuja on yhteensä yli 24 000.

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut eikä hän pääse äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää kotonaan. Kotiäänestys on mahdollinen ennakkoäänestyksen aikana maanantaista perjantaihin 2.-6. lokakuuta.

Kotiäänestystä tarvitseva voi pyytää sitä perjantaihin 29. syyskuuta mennessä soittamalla kello 9–16 Karjasillan kirkkoherranvirastoon numeroon 08-531 3200.

Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 8. lokakuuta äänestys on Karjasillan kirkolla kello 11–20.

Vaalissa on kolme vaihtoehtoa

Vaalissa on kolme ehdokasta, joista Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut ensimmäiselle vaalisijalle Oulunsalon seurakunnan kirkkoherra Petri Satomaan, toiselle vaalisijalle Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra Jaakko Tuiskun ja kolmannelle vaalisijalle Suomen Punaisen Ristin Oulun piirin toiminnanjohtaja Miia Seppäsen.

Vaalisijoista huolimatta kaikki ehdokkaat ovat tasaveroisessa asemassa, ja valituksi tulee se, joka saa eniten ääniä. Ehdokkaisiin voi tutustua osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/vaalit.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää