Kirkolliskokousta Turusta voi seurata verkossa

Kirkolliskokous kokoontuu toimikautensa viimeiseen kevätistuntoon 9.–12. toukokuuta. Täysistuntoja voi seurata verkossa suoratoistona. Niistä jää myös verkkotallenteet, joihin lisätään tekstitys.

Kirkolliskokous kokoontuu Turun kristillisellä opistolla 9.–12. toukokuuta. Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkossa.
Kirkolliskokouksen työsuunnitelma ja taulukko käsiteltävistä asioista löytyvät kirkolliskokouksen verkkosivuilta. Myös luettelot täysistunnoissa käsiteltävistä asioista ja niihin liittyvistä asiakirjoista julkaistaan samoilla sivulla, kun ne ovat valmistuneet.

Kirkolliskokouksen avajaisjumalanpalvelus on Maarian kirkossa tiistaina 9.5. kello 8.30 ja se striimataan. Messussa saarnaa Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

Avausistunto on tiistaina 9.5. kello 10. Uusien asioiden lähetekeskustelut aloitetaan 9.5. kello 10.40 alkavassa täysistunnossa. Tiistaina kello 14 on opetus- ja kulttuuriministeriön kahvitilaisuus.

Lähetekeskustelu käydään kirkkohallituksen esityksestä, että kirkkojärjestystä muutettaisiin mahdollistamaan kummin lisäämisen aikuiselle kastetulle. Lähetekeskustelussa on myös kirkkohallituksen esitys, että kirkkojärjestyksen avioliittoon vihkimistä koskevaa säännöstä muutetaan niin, että kirkollinen avioliittoon vihkiminen olisi mahdollista, jos toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt kirkon jäsen. Kirkkohallitus on tehnyt esityksen kirkolliskokoukselle yhteistoimintalaista evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Lähetekeskustelut käydään myös muun muassa vuoden 2023 Kirkon keskusrahaston talousarvion ensimmäisestä muutoksesta sekä piispainkokouksen esityksestä, että Unkarin evankelis-luterilaisen kirkon kanssa solmittaisiin yhteistyösopimus. Kirkolliskokoukselle on edennyt piispainkokouksen esitys kirkollisten toimitusten uusista kollehtarukouksista.

Uusia edustaja-aloitteita on tehty viisi kappaletta. Niiden joukossa on muun muassa esitys, että yhtymäseurakunnissa olisi yhden lipun vaali ja esitys, että uskonnonvapautta edistettäisiin maahanmuuttajien parissa.

Monien asiakirjojen käsittelyn ajankohta selviää vasta istuntoviikon aikana.

Kirkolliskokous kokoontuu nyt toimikautensa viimeiseen kevätistuntoon. Seuraavat kirkolliskokousvaalit käydään helmikuussa 2024.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää