Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin

Huolet ja yksinäisyyden tunne voivat korostua juhlapyhien aikaan. Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun.

|

Joulua vietetään tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä. Monien mieltä painavat nousseet elinkustannukset ja huolet toimentulon riittävyydestä.

Huolet ja yksinäisyyden tunne voivat korostua juhlapyhien aikaan. Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun. Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä.  Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana.

Puhelinoperaattori veloittaa puhelusta soittajan liittymäsopimuksen mukaisen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.

Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20.

Vuodenvaihteen jälkeen chat on avoinna kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat.

Kirkon keskusteluavun nettikirje tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimetön viesti ympäri vuorokauden.  Nettikirjeen voi kirjoittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/netti. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa.

Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä. Se lähetetään osoitteella Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Mikäli haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä, sillä soittajan puhelinnumero ei näy päivystäjälle.  Puheluja ei nauhoiteta eikä keskusteluja tallenneta, mitään henkilökohtaisia tietoja ei keskustelun aikana kerätä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää