Ilmaista koulutusta tarjolla lapsiperheiden kanssa työskenteleville

Diakonia-ammattikorkeakoulun ja ODL Liikuntaklinikan yhteinen KOHDE-hanke tarjoaa osaamisen syventämistä lapsiperheiden kanssa työskenteleville seurakuntien ammattilaisille.

Seurakunnat ovat perinteisesti olleet merkittävä tukipilari yhteisöilleen, tarjoten tukea ja turvaa eri elämäntilanteissa. Nykyään, kun lapsiperheiden hyvinvointi on entistä enemmän esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa, seurakuntien rooli korostuu entisestään.

Seurakuntien ammattilaisille tarjoutuu mahdollisuus osaamisen kehittämiseen lapsiperheiden hyvinvointiin liittyvissä teemoissa. Diakonia-ammattikorkeakoulun sekä ODL Liikuntaklinikan yhteinen KOHDE-hanke tarjoaa seurakuntien ammattilaisille maksuttomia lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen liittyviä koulutuksia.

Koulutusten teemoja ovat muun muassa ravitsemus, liikkuminen, mielen hyvinvointi ja osallisuus. Hankkeen tavoitteena on tukea seurakuntien ammattilaisia ja vapaaehtoisia lapsiperheiden parissa tehtävässä työssä.

– Koulutuksemme ovat lyhyitä ja käytännönläheisiä, ja ne on suunniteltu vastaamaan lapsiperheitä työssään kohtaavien ammattilaisten arjen tarpeisiin, kertoo KOHDE-hankkeen projektipäällikkö Sini Nissinen.

– Haluamme tarjota tietoa ja työkaluja, jotka auttavat heitä tukemaan lapsiperheitä entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin osana omaa työtään lasten parissa.

KOHDE-hankkeen koulutukset eivät keskity pelkästään teoriaan, vaan ne tarjoavat konkreettisia työkaluja, joiden avulla seurakuntien työntekijät voivat kehittää osaamistaan.

– Esimerkiksi mielen hyvinvointiin liittyvät asiat ovat ajankohtaisia ja koskettavat meitä kaikkia. Koulutuksistamme saa vinkkejä paitsi omaan työhön myös omaan hyvinvointiin, toteaa Sini Nissinen.

Koulutuksista saatu hyöty on jo alkanut näkyä mukana olleiden omassa työssä.

– Esimerkiksi ensimmäiset ravitsemusaiheisen koulutuksen osallistujat ovat kertoneet saaneensa uusia näkökulmia ja konkreettisia välineitä, jotka ovat auttaneet heitä omassa työssään kohtaamaan lapsiperheiden haasteet paremmin.

 

Hanke pähkinänkuoressa

  • KOHDE-hankkeen tavoitteena on Pohjois-Pohjanmaan kuntien, seurakuntien ja järjestöjen työntekijöiden osaamisen vahvistaminen lapsiperheiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Hankkeen lopputuloksena syntyy osaamista tukeva koulutus- ja materiaalipankki. Lisäksi hanke kehittää toimijoiden yhteistyötä kuntien sisällä, kuntien välillä sekä suhteessa hyvinvointialueeseen, järjestöihin ja seurakuntiin.
  • KOHDE-hanke kestää 31.10.2025 saakka ja sitä rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto (ESR) sekä toteuttajaorganisaatiot Diakonia-ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja) ja ODL Liikuntaklinikka (osatoteuttaja).
  • Ensimmäiset koulutukset ovat alkaneet huhtikuussa. Koulutuksiin voi tutustua ja niihin voi vapaasti ilmoittautua osoitteessa https://kohde.diak.fi/kohde-koulutuskalenteri-2024-2025/

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää