Kokouspostia numerossa 15/2024

Poimintoja Oulussa, Limingassa ja Muhoksella tehdyistä päätöksistä. Mukana myös tilannekatsaus Rauhan Tervehdys ry:n ylimääräisestä kokouksesta.

Rauhan Tervehdys ry:n jäsenseurakunnat olivat koolla 17. huhtikuuta. Illan aiheena olivat seurakuntalehden tulevaisuuden erilaiset vaihtoehdot, muun muassa vuosittain ilmestyvien numeroiden määrä ja jakelutavat kustannuksineen. Näistä tehdään linjauksia yhdistyksen kevätkokouksessa 27. toukokuuta.

Oulun yhteinen kirkkovaltuusto 16.4.2024

 • Hyväksyi toteutussuunnitelmat ja teki rakentamispäätöksen Oulun hautausmaan perusparannukseen ja myönsi sille määrärahan 500 000 euroa (kaukolämpö, valaistus ja hulevesiverkko).
 • Asetti henkilöstöasioiden johtokunnan vuodelle 2024 seurakuntayhtymän henkilöstöpolitiikan suunnittelua, seurantaa ja arviointia varten.
 • Johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Vesa Riihimäki, (henkilökohtainen varajäsen Päivi Tuomivaara), varapuheenjohtajaksi Eveliina Korkiakangas (Mikko Raudaskoski) sekä jäseniksi Irina Suominen (Rauno Hekkala), Lyly Rajala (Seija Torvela), Kirsi Anttila (Martti Heinonen), Matti Pisilä (Hannele Kurkela) ja Helena Lindqvist (Mari Tuunainen).
 • Asetti arvioinnin johtokunnan vuodelle 2024. Puheenjohtajaksi nimettiin Kati Jurkko (henkilökohtainen varajäsen Marko Saxholm), varapuheenjohtaja Kari Vuollo (Eeva-Maria Parkkinen) sekä jäseniksi Jarmo Komulainen (Hilkka Haaga), Johanna Leponiemi (Marjut Kaajakari), Alanko Juha (Nissinen Antti), Lauri Koukkari (Matti Pisilä), Anna-Mari Raatikainen (Muhola Reijo).

Muhoksen seurakunnan kirkkoneuvosto 9.4.2024

 • Päätti viedä seurakunnan vuoden 2023 tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen hyväksyttäväksi kirkkovaltuustolle. Tilinpäätös on 206 120,86 euroa ylijäämäinen.
 • Päätti esittää Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille, että nykyisten Muhoksen, Utajärven ja Vaalan seurakuntien alueista muodostetaan yksi seurakunta siten, että Utajärven ja Vaalan seurakunnat lakkaavat itsenäisinä seurakuntina ja ne liitetään Muhoksen seurakuntaan 1.1.2025.Yhdistyneen seurakunnan nimeksi tulee Muhoksen seurakunta. Utajärven ja Vaalan seurakuntien omaisuus ja velat siirtyvät laajentuneelle seurakunnalle.
 • Kuuli tilannekatsauksen uusi seurakuntatalo -hankkeen etenemisestä. Todennäköisin uuden seurakuntatalon paikka on joko nykyinen seurakuntatalon tontti tai Töllintien tontti kirjaston vieressä.Rakennuksen pinta-alaksi on alustavasti arvioitu noin 800 m2, kun nykyinen seurakuntatalo on 1230 m2.

  Arkkitehtitoimisto Arkkijussi Oy:ltä on pyydetty 3D-mallinnuksella laadittu seurakuntatalon rakennuksen suunnitelma/luonnos, josta nähdään uusi seurakuntatalo ja miten se sijoittuisi nykyiselle seurakuntatalon tontille ja vaihtoehtoisesti Töllintien tontille. Luonnoksen on määrä valmistua toukokuun alussa.

 • Tuotiin tiedoksi että tekstiilitaiteilija Marjaana Kojo-Eskola on toimittanut seurakunnalle 21.3.2024 kirkon liturgisista tekstiileistä seuraavat: iso kalkkiliina 4 kpl, pieni kalkkiliina 4 kpl, bursa 4 kpl, korporaaliliina 5 kpl, papin stola 8 kpl ja diakonin stola 4 kpl.

Limingan seurakunnan kirkkoneuvosto 20.3.2024

 • Allekirjoitti tilinpäätöksen vuodelta 2023 ja päätti esittää valtuustolle, että vuoden 2023 tilikauden ylijäämä 383 831,37 euroa siirretään taseen omaan pääomaan edellisten tilikausien ylijäämä- /alijäämätilille samoin kuin hautainhoitorahaston vuoden 2023 tilikauden alijäämä –2 235,17 euroa.
 • Päätti esittää kirkkovaltuustolle laaditun henkilöstösuunnitelman. Kirkon yhteistoimintasopimuksessa ohjeistetaan henkilöstöön liittyvään suunnitteluun seurakuntia, joiden henkilöstössä on säännöllisesti vähintään 20 henkilöä.Limingan seurakunnassa ei aiemmin ole ollut kirjallista henkilöstösuunnitelmaa. Ohjelman valmistelussa on hyödynnetty väestö-, henkilöstö-, toiminta- ja taloustilastoaineistoa.
 • Täydensi nuorten vaikuttajaryhmää. Aiemmin kirkkoneuvosto on valinnut nuorten vaikuttajaryhmän jäseniksi Jasper Mokon, Eevi Luukisen ja Santeri Lempisen. Ryhmään nimettiin myös Huugo Tissari, Joosua Niinikoski, Silvia Sippala ja Pihla Hintikka.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää