Lahjoita jouluiloa vähävaraiselle lähimmäiselle

Joulu lähestyy. Kenties juuri sinä voit lahjoittaa vähävaraiselle lähimmäiselle jouluiloa? Diakoniatyöntekijät vievät avun perille ennen joulua. Jutussa ohjeita ja päivämääriä.

Joulu lähestyy. Kenties juuri sinä voit auttaa, jotta vähävarainen lähimmäinen pääsee vaikkapa elokuviin, uimahalliin, kylpylään, kampaajalle, parturiin tai hierojalle. Myös lahjakortti ravintolaan ilahduttaa monia ja lahjakortti ruokakauppaan on aina käyttökelpoinen.

Tällaisia lahjoituksia otetaan vastaan:

HAILUOTO

Apua tarvitsevien perheiden ja yksin asuvien auttamiseksi otetaan vastaan lahjakortteja, kuivaelintarvikkeita sekä uusia villasukkia, lapasia ja pipoja.

Lahjoituksia voi tuoda Hailuodon kirkkoon 1.12. kello 15–17.30 sekä 2.12. kello 10–12. Muina aikoina voi olla yhteydessä diakonissa Marja Rantasuomelaan (040 7430 382).

HAUKIPUDAS

Haukiputaan joululahjakeräykseen voi lahjoittaa villasukkia kokoa 39–45, erityisesti kaivataan isoja miesten villasukkia. Lisäksi otetaan vastaan suklaata ja muita makeisia, kahvipaketteja, hajusteettomia hygieniatuotteita sekä pyyheliinoja ja tyynyliinoja.

Lahjoitukset voi tuoda viimeistään 30.11. Haukiputaan srk-keskukseen, diakoniatoimiston odotustilaan. Lahjat toimitetaan perille Haukiputaan seurakunnan diakoniatyön kautta. Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Teija Keränen (040 581 9316, teija.keranen@evl.fi).

Lisäksi on mahdollista lahjoittaa rahaa taloudellisesti vaikeassa asemassa oleville haukiputaalaisille lapsiperheille. ”Lapsiperheille ruokaa joulupöytään Haukiputaalla” -keräys löytyy netistä (https://kotimaanapu.fi/paikalliset-keraykset/). Lahjoitetuilla varoilla hankitaan lahjakortteja, jotka välitetään seurakunnan diakoniatyön kautta tukea tarvitseville perheille. Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Johanna Kerola (johanna.kerola@evl.fi).

KARJASILTA

Karjasillan seurakunnassa diakoniatyö ottaa vastaan erilaisia lahjakortteja. Eniten diakonia-apua toivotaan ruokaan, joten tämän voi halutessaan huomioida lahjakortin kohdennusta miettiessään. Lahjoittaja voi halutessaan määritellä, toivooko lahjansa annettavan lapsiperheelle, ikäihmiselle vai yksinäiselle.

Lahjakortin voi tuoda suljetussa kirjekuoressa Karjasillan kirkolle (Nokelantie 39) diakoniatyöntekijöille tai kirkkoherranvirastoon arkisin kello 9–14.

Diakoniatyö avustaa läpi vuoden, mutta jos lahjansa haluaa nimenomaan jouluavuksi, niin kortit kannattaa tuoda mahdollisimman hyvissä ajoin ennen joulua.

KIIMINKI

Kiimingissä seurakunta on mukana Kiimingin Lionsien organisoimassa Joulupuusta iloa kiiminkiläisille -keräyksessä. Jouluavustusrahaa kerätään pienituloisille yksineläville sekä perheille.

Avustukset annetaan kauppojen lahjakortteina ja ne menevät perille sosiaalitoimen ja seurakunnan diakoniatyön kautta.

Yli-Iin ja Ylikiimingin jouluavustuksiin toivotaan raha- tai lahjakorttilahjoituksia.

LIMINKA

Limingan seurakunnan diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja erilaisiin kauppoihin ja palveluihin. Lahjoituksia suunnataan pienituloisille eläkeläisille ja yksin asuville. Lisätietoja diakoni Piia Pengerkoskelta (044 752 1243).

Lahjakortit pyydetään toimittamaan 30.11. mennessä Limingan kirkkoherranvirastoon, joka on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–15.

LUMIJOKI

Lumijoella vähävaraisia voi ilahduttaa esimerkiksi lahjoittamalla lahjakortteja ruoka- tai urheilutarvikeliikkeisiin.

Lahjoitukset toivotaan toimitettavan viimeistään 30.11. kirkkoherranvirastoon. Apu kulkee perheisiin seurakunnan diakoniatyön kautta. Lisätietoja voi kysellä diakonissa Marjo Koski-Vähälältä (045 638 1973).

MUHOS

Muhoksen seurakunnassa jaetaan jouluiloa muun muassa lahjakorttien muodossa. Lahjakortteja voi lahjoittaa diakoniatyölle eteenpäin toimitettavaksi 1.12. saakka.

Mikäli haluaa lahjoittaa jouluksi pienen tavaralahjan, ne toivotaan tuotavan jo marraskuun loppuun mennessä, jotta ne ehditään jakaa tarvitseville ennen joulua. Diakoniatyöntekijät kertovat tarvittaessa lisää.

OULUJOKI

Jouluilona voi lahjoittaa lahjakortteja. Lahjoittaja saa itse päättää, kenelle lahja annetaan: perheelle, yhden vanhemman perheelle, yksinelävälle vai pienituloiselle eläkeläiselle.

Vapaaehtoiset vastaanottavat lahjakortteja Oulujoen kirkossa kolmena sunnuntaina: 20. marraskuuta, 27. marraskuuta sekä 4. joulukuuta ennen jumalanpalveluksen alkua. Jos haluat tuoda lahjasi muuna aikana, ota yhteyttä 9.12. mennessä Anu Fedotoffiin (040 5747 098).

OULUNSALO

Oulunsalon seurakunnan diakoniatyön kautta voi lahjoittaa jouluiloa perheille tai yksin asuville. Vastaan otetaan lahjakortteja sekä villasukkia aikuisille ja lapsille. Keräys jatkuu 9.12. saakka.

Lahjoitukset voi toimittaa kirkkoherranvirastoon tai suoraan diakoniatyöntekijöille Riitta Markus-Wikstedt, 044 7453 848 tai Maija Sivula, 044 7453 853.

TUIRA

Tuirassa voi tuoda lahjakortteja kirkkoherranvirastossa olevaan suljettuun postilaatikkoon viraston aukioloaikoina 3.12 asti. Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisi kello 9–16, muina arkipäivinä kello 9–14.

Diakoniatyölle voi lahjoittaa lahjakortteja jaettavaksi vähävaraisiin talouksiin. Lahjakortti voi olla esimerkiksi ruoka-, lelu- tai vaatekauppaan. Lahjoittaja voi halutessaan kirjoittaa lahjakortin kuoreen, millaisessa elämäntilanteessa olevalle haluaa lahjakortin annettavan.

OULUNH TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA

Tuomiokirkkoseurakunnan diakonia vastaanottaa erilaisia lahjakortteja annettavaksi joulun alla apua tarvitseville. Lahjakortti voi olla esimerkiksi ruokakauppaan, ravintolaan tai elokuvateatteriin.

Lahjan voi tuoda seurakuntatalo Sofian infoon arkisin kello 9–16 kirjekuoressa, kuoren päälle merkintä Tkko/diakonia/joulu.

TYRNÄVÄ

Tyrnävällä toteutetaan elintarvikekeräys taloudellisissa vaikeuksissa oleville talouksille. Lahjoittaa voi kuivaelintarvikkeita, esimerkiksi kahvia, teetä, kaakaota, puurohiutaleita, säilykkeitä, makeisia ja vastaavaa. Lisäksi Tyrnävän seurakunta ottaa vastaan lahjakortteja. Lahjakortiksi kannattaa valita niin kutsuttu tuoterajoitettu kortti, jolla ei voi ostaa tupakka- eikä alkoholituotteita.

Elintarvikkeet ja lahjakortit voi tuoda Tyrnävän seurakuntatalolle 7.12 kello 9–18 ja 8.12. kello 9–16 sekä Temmeksen seurakuntatalolle 7.12 kello 15–17. Diakoniatyöntekijään yhteyttä ottamalla voi sopia myös jonkin toisen ajankohdan lahjoituksen tuomiseen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää