Lahjoita tai hae – seurakunnan Kierrätystori on avoinna myös kesällä

Limingassa, pappilan pihapiirissä, on seurakunnan Kierrätystori, jonne voi lahjoittaa itselle tarpeettomaksi käynyttä tavaraa. Yhtä lailla sieltä voi hakea tarvitsemansa maksutta.

Kerran–pari kesässä Kierrätystori siirtyy päiväksi pihamaalle. Kesäkuun ulkotapahtumassa vaaterekkien ja pöytien luona kierteli muun muassa Sini Junikka.

– Olen monesti ajatellut, että täällä pitäisi poiketa. Nyt sitten tulin ensimmäistä kertaa, hän kertoo.

Käsivarrella on muutama lastenvaate: kesähattu ja huppari.

– Lapset ovat 6 ja 4 sekä vajaat 1,5 vuotta, joten lastenvaatteita kuluu paljon. Käyn paljon kirppiksillä. Usein hankin jo isommankin kokoisia vaatteita odottamaan, jos sopivia sattuu eteen tulemaan.

Pappilan pihapiiriin on suunnannut askeleensa myös Soile Passi. Hän tuo kainalossaan villahuovan ja päiväpeitteen. Ne pääsevät Kierrätystorin kautta uuteen kotiin.

– Olen lahjoittanut tänne tavaraa useasti aiemminkin ja löytänyt itselleni yhden jakun, Passi summaa ja istahtaa vielä juomaan kupin kahvia. Kahvi-, mehu- ja pullatarjoomusten tuotto ohjattiin Kirkon Ulkomaanavulle.

Kierrätystorilta löytyy muun muassa vaatteita, liinavaatteita, astioita, leluja ja kenkiä. Huonekaluja, kirjoja, sähkölaitteita tai turvaistuimia ei oteta vastaan. Vaatteista otetaan vastaan kauden vaatteita – talvitamineita ei siis vielä tällä hetkellä kannata tarjota.

Kierrätystori (Pappilantie 6) on avoinna kahdesti viikossa. Seuraavat aukioloajat ovat tiistai 5.7. kello 16–19 ja torstai 7.7. kello 9.30–12. Muut kesän aukioloajat voi tarkistaa Limingan seurakunnan verkkosivuilta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää