Limingan seurakunta etsii suuntaa kyselyllä

Liminkalaisilla on mahdollisuus kertoa helmikuun loppuun saakka, millainen näkemys heillä on kotiseurakunnastaan ja millaista toimintaa he toivovat.

||

Mielikuvakyselyn tuloksia käytetään suuntaviivoina Limingan seurakunnan tulevassa strategiassa, jota työstetään vuoden alussa nelivuotisen valtuustokautensa aloittaneiden luottamushenkilöiden kanssa.

– Ajatus kyselystä nousi esiin työntekijäkokouksessa, jossa pohdimme, miten paikalliset näkevät meidät ja seurakunnan toiminnan. Haluamme tietää, miten ja mistä Limingan seurakunnan tunnistaa, kertoo nuorisotyönohjaaja Henri Oksanen.

Oksanen on mukana kyselyn laatineessa työryhmässä. Vastaajilta kartoitetaan muun muassa sitä, milloin viimeksi on osallistunut johonkin seurakunnan toimintaan, millaista toimintaa toivoo ja millaisena haluaisi nähdä Limingan seurakunnan 5–10 vuoden päästä.

 

Toivomme, että kyselyyn vastaisivat myös he, jotka eivät ole aktiivisia seurakunnassa.

 

– Toivomme, että kyselyyn vastaisivat myös he, jotka eivät ole aktiivisia seurakunnassa. Kyselyyn voi vastata myös nimettömänä.

Kysymysten teossa on hyödynnetty kirkon Ovet auki -strategian arvoja. Vastaajat pääsevät arvottamaan asteikolla 1–5 erilaisia kirkolle listattuja tehtäviä ja arvoja. Näitä ovat esimerkiksi yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta puhuminen, yhteisön tarjoaminen ja hengellistä kasvua tukevan toiminnan järjestäminen.

– Haluamme tietää, mitä arvoja pidetään todella tärkeinä, mitä vähemmän tärkeinä.

Oksanen uskoo, että esimerkiksi luontoarvot tulevat näkymään vastauksissa, sijaitseehan Liminganlahdella suojeltu lintujen tarkkailualue ja seurakunnassa toimii maan toiseksi suurin partiolippukunta Niittykärpät.

Kyselyn yhteydessä on mahdollista jättää myös oma ehdotuksensa seurakunnan tunnuslauseeksi nykyisen ”Arkea ja juhlaa” tilalle.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää