Surun tietä kulkeville tarjoillaan lohtumusiikkia

Oulun tuomiokirkossa järjestetään keskiviikkona 22. helmkuuta Surusta valoon -konsertti. – Musiikki hoitaa ihmistä, se on yksi työkalu surun käsittelyyn, kertoo Tuiran seurakunnan kanttori Tommi Hekkala.

Vuosittainen Oulun seurakuntien Surusta valoon -konsertti tarjoaa lohduttavaa musiikkia kaikille läheisensä menettäneille. Tietoa ilmaisesta konsertista on levitetty erityisesti seurakuntien sururyhmien kautta, mutta konsertti on avoin aivan kaikille.

– Ajatus on, että musiikki hoitaa ihmistä, se on yksi työkalu surun käsittelyyn, kertoo Tuiran seurakunnan kanttori Tommi Hekkala.

– Ohjelmisto ei ole hautajaismusiikkia, vaan johdattelemme kuulijaa otsikon mukaan valoon. Konsertin musiikissa soi lohdutus, kiitos ja toivo iankaikkisesta elämästä, hän kuvailee.

Hekkala on yksi konsertissa kuultavan Kanttorikvartetin laulajista. Hänen lisäkseen nelikossa laulavat Henna-Mari Sivula (Oulun tuomiokirkkoseurakunta), Kaisa Säkkinen (Haukiputaan seurakunta) ja Tuomo Rahko (Kiimingin seurakunta).

Kvartetin kappaleista toivoa tuo Inkeri Karvosen sanoittama ja Martti Syrjäniemen säveltämä Jumalan luona kaikuu.

Lohtua tarjoavat esimerkiksi Anna-Mari Kaskisen sanoittama ja Petri Laaksosen säveltämä Särkyneille sekä monelle sukupolvelle tuttu, Eino Leinon sanoittama ja Oskar Merikannon säveltämä Oi muistatko vielä sen virren.

Kvartetin lisäksi konsertissa esiintyvät Juhana Ritakorpi (sello), Henna-Mari Sivula (sopraano), Lauri-Kalle Kallunki (baritoni, urut ja piano) sekä Péter Marosvári (urut).

  • Surusta valoon keskiviikkona 22.2. kello 19 Oulun tuomiokirkossa. Konserttia voi seurata myös osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää