Loppiaisena kirkossa pääsee vielä laulamaan joululauluja

Joulun pyhiin kuuluvaa loppiaista 6. tammikuuta vietetään jumalanpalvelusten ja joululaulujen merkeissä.

Loppiaisena kirkoissa kerrotaan pitkien matkojen takaa Betlehemin talliin saapuneista Itämaan tietäjistä, jotka ovat tulleet tutuiksi joulukuvaelmista ja Tiernapojat-lauluesityksistä. Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia ja loppiainen muistuttaa meitä kirkon lähetystehtävästä. Loppiainen viestii siitä, että joulun sanoma kuuluu kaikille kansoille.

Oulussa messuja järjestetään kello 10 Oulujoen, Karjasillan, Haukiputaan, ja Oulunsalon ja Tuiran kirkoissa sekä Oulun tuomiokirkossa. Yli-Iin kirkossa on kello 10 Loppiaisen lähetysmessu, jossa saarnaa Mikko Pyhtilä Suomen Lähetysseurasta. Oulun tuomiokirkon, Oulujoen kirkon ja Yli-Iin tilaisuudet lähetetään myös verkossa osoitteessa Virtuaalikirkko.fi.

Hailuodossa kello 10 alkavan Loppiaisen messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit.

Lumijoella kello 10 alkava messu pidetään seurakuntatalossa ja sen jälkeen nautittavilla kirkkokahveilla kuullaan lähetyskuulumisia Kansanlähetyksen kentältä.

Limingassa puolestaan kello 10 alkavan messun jälkeen kirkkokahveilla on myös lähetystilaisuus, jossa Suomen Lähetysseuran työntekijä Pia Pyhtilä kertoo
uutisterveisiä Itä-Afrikasta.

Tyrnävän seurakunnassa Loppiaisen messua vietetään kello 10 Temmeksen seurakuntatalossa. Loppiaisen sanajumalanpalvelus puolestaan toimitetaan kello 18 Tyrnävän seurakuntatalossa.

Kauneimmat joululaulut vielä kerran

Joulukauden viimeiset Kauneimpia joululaulut -tilaisuudet pidetään loppiaisena.

Muhoksella loppiaispäivänä vietetään Kauneimmat joululaulut -messua kirkossa kello 10 alkaen.

Oulussa Pateniemen seurakuntakoti Ankkurissa (Pateniemenranta 3) järjestetään loppiaisena kello 12 Kauneimmat joululaulut -messu. Se on jumalanpalvelus, jossa pääosa on tuttuja joululauluja ja niistä tehtyä liturgista musiikkia.

Oulun tuomiokirkossa on Kauneimmat joululaulut -tapahtuma kello 15.  Karjasillan kirkossa on kello 15 perheiden kauneimmat joululaulut -tapahtuma, jossa mukana myös Pyhän Andreaan lapsikuoro.

Koskelan seurakuntakodilla (Koskelantie 86, käynti Mertatien kautta) Kauneimmat joululaulut soivat kahteen kertaan. Ensimmäinen, kello 16  alkava tilaisuus tulkataan viittomakielelle. Viimeiset Kauneimmat joululaulut kaikuvat  kello 18.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää