Maanantaitoiminta jatkuu Limingan Lähetysvintillä

Limingan pappilan pihapiirin punaisessa rakennuksessa jatkuu maanantaitoiminta, nyt Neulekahvilan merkeissä. Neulekahvilan maanantaitapaamisten lisäksi aletaan järjestää teematilaisuuksia. Niistä ensimmäinen on 27. tammikuuta.

|||

– Uutta on, että Neulekahvila on osa seurakunnan lähetystyön toimintaa. Lisäksi kerran kuukaudessa järjestetään teemallisia tapahtumia, sanoo lähetyssihteeri Sanna Mettovaara.

Neulekahvila kokoontuu Lähetysvintin tiloissa maanantaisin kello 17.30–19.

– Tänne voi tulla tekemään käsitöitä mukavassa seurassa ja rennossa ilmapiirissä. Jos esimerkiksi tuntuu, että kotona ei ole mahdollisuutta rauhoittua käsityön tekoon, täällä se onnistuu.

Vuoroviikoin paikalla ovat lähetyssihteeri ja Neulekahvilan vapaaehtoiset vetäjät.

– Varsinaista käsityötekniikoiden opetusta ei ole, mutta kyllä porukka täällä tarvittaessa neuvoo toisiaan, jos apua tarvitaan esimerkiksi jonkin ohjeen ymmärtämiseen tai työvaiheen toteuttamiseen.

Jokaiseen kokoontumiseen sisältyy pieni hiljentymishetki ja iltateet.

Neulekahvila on Mettovaaran mukaan nimenomaan aikuisten työikäisten kokoontumispaikka.

– Ihmisillä on paljon taitoa ja ideoita. Toivon, että he toisivat sitä Neulekahvilan kokoontumisiin yhteiseen käyttöön ja lähetystyön hyväksi.

Teematilaisuuksissa isoäidinneliöitä, ekokääreitä, nuttuja ja muuta

Neulekahvilassa on tänä vuonna luvassa teemallisia kokoontumisia. Ensimmäinen tapahtuma pidetään maanantaina 27. tammikuuta Limingan kirjastossa.

– Siellä opettelemme virkakamaan isoäidinneliöitä. Muutamia koukkuja ja hiukan lankaa on tarjolla seurakunnan puolesta, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa ottaa oma koukku ja omaa lankaa.

Kirjastolla virkattuja neliöitä voi tehdä itselle tai lähetykselle. Mitä neliöistä aikanaan valmistetaan myytäväksi, se ideoidaan yhdessä tuonnempana Neulekahvilassa.

– Isoäidinneliöiden ohje on tulossa seurakunnan nettisivuille, Mettovaara vinkkaa.

Talven ja kevään muissa teematilaisuuksissa opetellaan myös muun muassa ”ekologisten elmukelmujen” eli mehiläisvahakääreiden valmistusta sekä perehdytään vauvanuttujen neulomiseen.

– Näitä niin sanottuja Etiopia-nuttuja voi valmistaa halutessaan myös kotona. Keräämme nuttuja vuoden mittaan ja lähetämme ne köyhien maiden vauvoille.

– Meillä on täällä myös kahdet kangaspuut, joille voi varata kudontavuoroja, Mettovaara mainitsee.

 

Lähetystyön hyväksi voi esimerkiksi kutoa mattoja.

 

Käsitöitä Lähetysvintin tiloissa voi valmistaa joko itselle tai lähetykselle. Myynnistä saatavilla rahoilla tuetaan Limingan seurakunnan nimikkokohteita ja nimikkolähettejä.

Niitä ovat Riitta ja Olavi Heino Nyakaton raamattukoulullaTansaniassa, raamatunkäännöstyö Senegalissa sekä Venäjällä, lähetystyö Itä-Siperiassa, Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunta Tansaniassa sekä rovastikunnan ystävyysseurakunta Jaama Venäjällä. Lisäksi liminkalaisilla seurakuntanuorilla on kummikoulu Kolumbiassa ja Lähetysvintillä on kummikoulu Pakistanissa.

Perinteisiä jatketaan, uuttakin kehitellään

Rahaa nimikkoläheteille ja nimikkokohteisiin kerryttää myös Perjantaipulla. Vapaaehtoisten leipomia leivonnaisia myydään joka kuukauden viimeisenä perjantaina Limingan S-marketin luona.

Lisäksi lähetyksen hyväksi pidetään vapun aikaan sima- ja munkkimyyjäiset, myydään kesäkuussa juhannusjuustokeittoa ja pidetään loppuvuodesta puurokahvilaa Wanhan ajan joulumarkkinoilla.

– Perinteisiä juttuja jatketaan ja jotakin uuttakin voidaan kehitellä. Esimerkiksi nyt tulevalle laskiaistiistaille suunnitellaan hernekeittotapahtumaa, Mettovaara kertoo.

Lähetyssihteeri huomauttaa, että kaikki lähetyksen toiminta ei suinkaan ole varainkeruuta

– Pyydämme esimerkiksi eri lähetysjärjestöjen edustajia kertomaan järjestöjen työstä ja siitä, mihin meidänkin tukemme käytetään.  Tarvitaan myös rukousta ja rakkautta, jotta evankeliumin sanoma koskettaisi ihmisiä ympäri maailmaa.

Neulekahvilan teematilaisuudet keväällä 2020

  • 27.1. Isoäidinneliöt tutuksi kello 17.30–19, Limingan kirjasto
  • 17.2. Mehiläisvahakääreiden valmistusta kello 17.30–19, Lähetysvintti
  • 16.3. Vauvanuttujen tekoa, kello 17.30–19, Lähetysvintti
  • 4.4. Päivä käsitöille, kello 9–20, Limingan seurakuntatalo
  • 11.5. Matonkuteiden leikkaustalkoot kello 17.30–19, Lähetysvintti
  • Lisäksi matonkuteiden leikkaustalkoot ja vohvelikahvit 3.2. ja 30.3. kello 12–14 Lähetysvintillä

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää