Ministeri Saarikko: Suomalaiset arvostavat kirkon toimintaa kriisin aikana

Koronavirusepidemian alettua kirkko on löytänyt uusia keinoja tuoda toimintaansa lähemmäs ihmisiä. Suomalaiset arvostavat kirkon toimintaa kriisin aikana, sanoi kirkolliskokouksessa Turussa vieraillut tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Henkinen kriisinkestävyys on yksi yhteiskunnan turvallisuuden tukijaloista, Saarikko muistutti ja totesi, että evankelis-luterilainen kirkko on perinteisesti ollut tärkeä henkisen tasapainon ja hyvinvoinnin vahvistaja.

Koronavirusepidemian alettua kirkko on Saarikon mukaan löytänyt monenlaisia uusia keinoja tuoda toimintaansa lähemmäs ihmisiä. Tämä on tuottanut sympaattisia uusia ideoita, ja toiminnalle on myös löydetty kenties uusia kohderyhmiä, ministeri arvioi.

− Sen lisäksi, että kirkossa on haettu sosiaalisen median ja etäyhteyksien avulla innovatiivisesti uusia toimintamuotoja, kirkon diakoniatyö on yhteistyössä kuntien kanssa kehittänyt nopeassa tahdissa ratkaisuja, joilla apua on saatu välitettyä myös ihan konkreettisesti erityisesti haavoittuvimmissa asemassa oleville.

− Seurakuntien työntekijät ovat muuntautuneet moneksi niin ruoka-avun antamisessa ja siihen liittyvässä logistiikassa kuin ikäihmisten auttamisessakin ja heidän tarpeidensa kartoittamisessa, Saarikko kiitti tuomassaan valtioneuvoston tervehdyksessä.

Ministerin mukaan seurakuntien antaman tuen tarve jatkuu, kun Suomi toipuu kriisistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö onkin juuri myöntänyt evankelis-luterilaiselle kirkolle yli 4,4 miljoonan euron suuruisen erityisavustuksen diakoniatoiminnan tukemiseen, Saarikko sanoi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää